Volledig scherm
Nick Tielemans van UNA geeft de bal voor. © Fotopersburo van de Meulenhof BV

Overzicht amateurvoetbal 2 april

OVERZICHTIn de regio Eindhoven/Helmond stonden op tweede paasdag 11 wedstrijden op het programma. Hieronder het overzicht.

Derde divisie:

UNA - ADO'20 4-2. Het leek een inktzwart paasweekend voor UNA te gaan worden. Na de onnodige 1-0 nederlaag zaterdag bij het zwaar op de verdediging leunend EVV leek het twee dagen later tegen ADO’20 weer mis te gaan. Vlak na rust kwam UNA op een 0-2 achterstand en leek de wedstrijd verloren. Als een feniks die uit zijn as herrees boog de ploeg van coach Jeroen van Bezouwen de achterstand om in een 4-2 eindstand Mart van de Gevel werd de ongekroonde topschutter. Met een behendige boogbal liet de aanvaller in de 57ste minuut de 1-2 aantekenen. ADO’20 werd steeds verder achteruit gedrukt. Brian Boogers trof het aluminium en Rob van Boekel zag een volley op het allerlaatst gekeerd, De gelijkmaker kon eenvoudigweg niet uitblijven. In de 72ste minuut werd Brian Boogers gevloerd en schoot Mart van de Gevel van elf meter de 2-2 binnen, Nauwelijks een minuut later werd Van de Gevel zelf omver gekegeld en weer was Van de Gevel vanaf de strafschopstip scherprechter en voltooide daarmee een loepzuivere hattrick, 3-2. De Noord-Hollanders liepen op het tandvlees. Uiteindelijk luwde de Zeelsterse storm enigszins. Alleen invaller Marc Höcher gaf de score in blessuretijd een nog mooier aanzien, 4-2.

Eerste klasse C:

TOP – Gestel 6-2. Gestel was bijzonder vriendelijk voor TOP, want de bezoekers hielpen de thuisclub aan de goals. Rond de twintigste minuut kreeg Gestel twee goals tegen, waarbij de verdediging er niet goed uit zag. Slap ingrijpen werd ogenblikkelijk afgestraft. Direct na de rust kwam Gestel op 2-1 dankzij Papito Koeks. Meteen daarna werd het 3-1, maar binnen vijf minuten was het wederom Papito Koeks die scoorde en daarmee voor 3-2 zorgde. Het leek er even op dat Gestel door ging drukken. Er kwamen mogelijkheden, maar daar kwam abrupt een einde aan toen er twee eigen goals gemaakt werden. In de slotminuut werd het nog 6-2 voor TOP.

Derde klasse D (Zuid 2):

Handel – DAW 0-3. In de spannende strijd om het kampioenschap verloor Handel dure punten tegen het sterke DAW. Binnen een half uur kwamen de bezoekers op voorsprong. De verdediging van de thuisploeg tastte mis waarna DAW-aanvaller Bart Vos de vrije doorgang had en beheerst afrondde; 0-1. Enkele minuten later werd de score verdubbeld. Een hoekschop kon worden binnen gekopt door Robbert Knipping. De ploeg van trainer Tom Jacobs kon weinig teweegbrengen tegenover het spel van DAW. Diep in de tweede helft zorgde Corik Megens voor het slotakkoord.

Vierde klasse F (Zuid 1):

Tivoli – Riethoven 1-0. Tivoli kende een uitstekend paasweekend. Concurrent Woenselse Boys speelde gelijk, waardoor koploper Tivoli na de winst op Riethoven een marge van drie punten heeft. Joey van Hoof zorgde na tien minuten spelen voor de enige goal van de wedstrijd, die zich kenmerkte door enorm veel balverlies aan beide zijden. Voor rust was Tivoli uiterst dominant, in de tweede helft speelde Riethoven verder naar voor. De bezoekers kregen ook enkele kansen op de gelijkmaker, maar die viel niet en dat was terecht.

ZSC – De Raven 2-1. De Raven werd op basis van strijdlust overklast, al kwamen de bezoekers in de eerste helft nog wel op voorsprong. Stephan Frenken maakte de 0-1 uit een hoekschop. In de tweede helft trok ZSC de wedstrijd naar zich toe. Juul Huijbers zorgde in de 63ste minuut voor de gelijkmaker en vier minuten voor tijd bezorgde Jan Kwinten ZSC de volle buit.

Vierde klasse F (Zuid 2):

SSE – Lierop 4-0. SSE wist overtuigend te winnen in de derby met Lierop. Na ruim een kwartier spelen werd Rens van Briel in het zestienmetergbied neergehaald door Lierop-doelman Jelle Welten. De strafschop die daarop volgde werd benut door Ruben Altena. Een kwartier later werd de voorsprong verdubbeld. Op aangeven van Erwin Altena wist Giel Swinkels af te ronden. Direct na rust werd de voorsprong verder uitgebouwd. Dit keer was Erwin Altena zelf trefzeker. Vlak voor tijd was het slotakkoord voor Rens Briels.

Vierde klasse G:

SBC – MVC 4-0. Na een goede start, waarin SBC de score kon openen, zakte de thuisploeg wat in. Toch kreeg SBC het taaie MVC op de knieën, maar dat gebeurde pas na de pauze. Halverwege die tweede helft opende Joost van Heck voor SBC de score, 1-0. De ban was gebroken. Vijf minuten later was het wederom Joost van Heck die voor de 2-0 zorgde. Tien minuten voor tijd maakte Cas Kuipers de 3-0. Het slotakkoord was voor aanvoerder Dirk van Eck die de eindstand op 4-0 bepaalde.

Vijfde klasse E:

DEES-Casteren 1-0. In een gelijkopgaand duel met kansen over en weer was DEES uiteindelijke de gelukkigste. Kort voor rust tekende Mitchell Smits namens de thuisploeg voor de enige treffer, 1-0. Na de pauze waren beide ploegen aan elkaar gewaagd. Gescoord werd er echter niet meer.

Terlo – Hulsel 1-5. Na drie nederlagen op rij won Hulsel weer eens. In de 15e minuut opende Tom van der Heijden de score voor de bezoekers. Ook de tweede treffer, een kwartier later, kwam op naam van Tom van der Heijden, 0-2. Vlak voor rust bracht Mischa Kunen de thuisploeg terug in de wedstrijd, 1-2. Hulsel schroefde het tempo na de pauze op en kwam door toedoen van Tom Roest in de 55e minuut op 1-3. Het ging er daarna aan de kant van de thuisploeg af en toe stevig aan toe. Tien minuten voor tijd werd het ook nog 1-4 door Stef Roijmans die de bal simpel binnentikte. Het slotakkoord was voor Tom Roest die met een mooie actie een verdediger en de keeper omspeelde en de 1-5 op het scorebord bracht.

Tuldania - Rood Wit '67 3-0. Voor rust werd er in Esbeek niet gescoord. Zeven minuten na de pauze bracht Thijs Hesselmans de thuisploeg op een 1-0 voorsprong. De score liep daarna nog op tot 3-0 door twee doelpunten die op naam kwamen van Rien van de Wouw.  

Districtsbeker Zuid 1 kwartfinale:

WNC – Marvilde 0-3. Marvilde heeft historie geschreven door de halve finale van de districtsbeker te bereiken. Dat betekent dat de Veldhovenaren volgend seizoen in de voorrondes van de KNVB-beker uitkomen. Op bezoek bij WNC uit Waardenburg werd het 0-3 voor de ploeg van Edwin Slagboom. Ties Bazelmans brak de ban in de 28ste minuut en tien minuten na rust verdubbelde Tayfun Yilmaz de score. Bazelmans zorgde daarna nog voor de 0-3. Marvilde komt in de halve finale uit tegen de winnaar van het duel tussen tweedeklassers Uno Animo en Madese Boys.

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement