Volledig scherm
Een moment uit het duel MVC - Bavos. © FotoMeulenhof

Overzicht amateurvoetbal donderdag 12 april (regio Helmond)

Eerste klasse D:

ZSV – Wilhelmina’08 4-0. ZSV lijkt klaar voor de derby van komende zondag met buurman Deurne. De ploeg boekte een overtuigende zege op Wilhelmina’08 uit Weert. Thijs Meulendijks en Maarten Kuunders scoorden voor rust. Na de thee maakten Davy Althuizen en Niek van den Berg het kwartet treffers compleet.

Derde klasse C:

IVO – Helmondia 2-2. Voor de elfde keer dit seizoen speelde Helmondia gelijk. De bezoekende ploeg kwam op voorsprong via Amos Letwory, maar voor de thee trok IVO de stand alweer gelijk. Helmondia kwam opnieuw op voorsprong door een eigen doelpunt, maar moest toch genoegen nemen met een punt.

HBSV – Oranje Zwart 2-2. Oranje Zwart liet de zege door de vingers glippen. Sjors Kandelaars en Jordi van Wetten scoorden voor de thee, maar na rust moesten de Helmonders twee tegentreffers incasseren. Onder meer via een strafschop.

Vierde klasse F:

FC Oda – SVSH 4-2. Bij rust was al duidelijk dat er voor SVSH niets te halen viel. De Limburgers stonden toen al met 3-0 voor en breidden na de thee de voorsprong uit. Toch deed SVSH wat terug. Erwin Toonders maakte de 4-1 en met een omhaal bepaalde Bram Verhees de eindstand op 4-2.

Neerkandia – Brandevoort 4-0. Neerkandia mag nog blijven hopen op het ontlopen van nacompetitie om lijfsbehoud. Tegen Brandevoort maakte de ploeg van trainer Marty Heijmans het verschil al voor rust Gert Swinkels (2x) en Willem Mennen scoorden. Max Verstappen bepaalde na rust de eindstand op 4-0.

Vierde klasse G:

MVC – Bavos 2-0. MVC deed uitstekende zaken in de strijd tegen degradatie. Op Sportpark de Smagt werd buurman Bavos met 2-0 verslagen. MVC was in de beginfase heer en meester en dat resulteerde al gauw in de openingstreffer. Bart Siebers rondde een afgemeten voorzet vanaf rechts snoeihard af. Vlak voor de thee verdubbelde Stan van Hoof de score. Na de thee was Bavos de bovenliggende partij en kreeg het ook grote kansen maar gescoord werd er niet meer.

Keldonk – ELI 1-2. Eindelijk mocht ELI weer eens drie punten bijschrijven. De thuisploeg kwam op voorsprong in de eerste helft, maar moest na rust de strijd met tien man voortzetten toen Bouarfa Yahiaoui zijn tweede gele kaart kreeg. ELI profiteerde. Vanaf de stip scoorde Bram Donkers de gelijkmaker en op de valreep Aaron Hurkx de winnende.

EMK – Stiphout Vooruit 3-1. Een late treffer van Bram Prinsen mocht niet baten voor Stiphout Vooruit, dat op slag van rust de 1-0 moest incasseren en in de slotfase nog eens twee tegentreffers om de oren kreeg.

Acht - ASV'33 1-0. De Aarle-Rixtelnaren konden Acht goed tegenwicht bieden, maar tot echte kansen leidde dit niet. Acht toonde zicht iets slagvaardiger. Het enige doelpunt van de wedstrijd werd na ruim een uur met het hoofd gescoord.

Vijfde klasse F:

Elsendorp – Olympia Boys 2-0. Ondanks het missen van liefst acht basiskrachten, die een cabaretvoorstelling van Philippe Geubels bezochten, legde Elsendorp verrassend hoogvlieger Olympia Boys over de knie. De thuisploeg kwam voor rust op voorsprong toen Koen van den Boogaard een voorzet van zijn neef Bart binnenschoot. Een paar minuten voor rust benutte Leandro Ribeiro een strafschop, die Elsendorp kreeg na een overtreding op Perry de Waard. Na de thee kreeg Ribeiro nog rood, maar dit veranderde niks aan de stand. Olympia Boys liet zo een kans liggen om op gelijke hoogte te komen met koploper RKPVV.

Fiducia – Milheezer Boys 1-4. Daan Verheijen was met drie treffers het goudhaantje van Milheezer Boys, dat vroeg op achterstand kwam dankzij een treffer van Marijn Verheggen. Dankzij treffers van Twan Nooijen en Daan Verheijen gingen de gasten toch met een voorsprong rusten. Na de thee scoorde Verheijen weer twee keer.

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Overzicht | Sparta'25 - Wodan in slotfase stilgelegd door zware blessure bij Wodan-speler, HVV pakt periodetitel
    AMATEURVOETBAL

    Overzicht | Sparta'25 - Wodan in slotfase stilgelegd door zware blessure bij Wo­dan-spe­ler, HVV pakt periodeti­tel

    Ook op Tweede Paasdag wordt er weer volop gevoetbald op de amateurvelden. In de derde klasse D (Zuid 1) heeft Dommelen de degradatiekraker met 3-1 gewonnen van Spoordonkse Boys. Het duel tussen Sparta'25 en Wodan werd twee minuten voor tijd stilgelegd omdat Wodan-speler Tom van de Pol een zware blessure opliep. RKVVO gaat op eigen veld met 1-8 de boot in tegen Hilvaria.