Volledig scherm
Bladella vs Reusel Sport, met Niels Krekels (midden) van Bladella in actie. © Leo van Overbeek

Prognose Harry La Vallette komt uit: Bladella wint de kraker van de Kempen

DERDE KLASSE DZoals een derby hoort te zijn, legden Bladella en Reusel Sport het publiek een felle wedstrijd voor. Geheel volgens de voorspelling van Bladella-trainer Harry La Valette won Bladella.

Budel – Hoogeloon 2-1.

Hoogeloon heeft in blessuretijd de eerste nederlaag van het seizoen moeten slikken. Tegen de verhoudingen in kwam koploper Hoogeloon in de 26ste minuut op voorsprong door een goal van Richard van den Broek. Vijf minuten na rust maakte Dennis Verstraeten de gelijkmaker, waarna Budel in de laatste minuut via Jordy van Zon de overwinning pakte.

Gestel – Unitas’59 4-1.

Na een gelijkwaardige eerste helft ging Gestel rusten met een 1-0 voorsprong door een goal van Leroy Renders, die Unitas’59-doelman Tom Molenberg verraste met een schot van afstand. Cas Kuipers bracht de bezoekers in de tweede helft langszij, voordat Gestel uitliep naar een 4-1 zege. Patrick Kraker, Henny Noyen en Jordelino Nzita kwamen tot scoren voor de Eindhovenaren.

Tivoli – Wilhelmina Boys 1-5.

Wilhelmina Boys heeft de eerste overwinning van het seizoen te pakken. Hassane Djibou zette de bezoekers op voorsprong tegen Tivoli, dat even later via een strafschop van Guiseppe Miraglia langszij kwam. Halverwege leidde Wilhelmina Boys met 1-3 dankzij goals van Stef Vervloet en Robbie Baeten. Na de pauze scoorden Vervloet en Baeten nogmaals: 1-5.

PSV – DBS 1-1.

PSV heeft ook het derde competitieduel met 1-1 afgesloten. De Eindhovenaren vergaten voor rust het overwicht in een goal om te zetten. Na de pauze was de wedstrijd meer in evenwicht en kwam DBS op voorsprong door een goal van Rik de Wit. PSV hield vertrouwen in een punt en dat betaalde zich uit: in de slotfase maakte Sep Drabbels 1-1.

MMC Weert – SBC 1-3.

SBC heeft op de tachtigste verjaardag van de club een 3-1 overwinning geboekt op MMC Weert. De wedstrijd werd vanwege de festiviteiten in Son afgewerkt. Daar kwam MMC Weert in de twaalfde minuut op voorsprong. Vijf minuten later maakte Lars Kuys 1-1. In het tweede bedrijf trok SBC het duel naar zich toe door goals van Marc van der Zanden en Dirk van Eck.

Bladella - Reusel Sport 2-0.

Voor rust ging het in een hoog tempo op en neer. Ondanks het doorweekte veld was het wederzijds respect groot. De beginfase was voor de bezoekers. Met mogelijkheden voor Jim Daniëls en Job Dickens had Reusel Sport zomaar een voorsprong kunnen nemen. Die treffer bleef uit waarna Bladella steeds beter in de wedstrijd kwam. Nadat Bladella-middenvelder Anel Selimovic de kans op een 1-0 voorsprong miste, deed spits Niels Krekels het zeven minuten later veel beter. Een fraaie streekpass van Cas Vosters bracht Krekels vrij voor doel. Met een leep stiftje verschalkte de Bladelse spits Reusel Sport-doelman Paul Dijkmans, 1-0. Na de pauze ging het in een lager tempo verder. Op het uur hadden de Reuselnaren tot twee keer toe een mogelijkheid om op gelijke hoogte komen. Invaller Matt van Gompel en Tuur de Laat verzuimden op het allerlaatste moment. Een kwartier voor tijd ging Stijn Wouters graag naar de grond nadat hij lichtjes door Reusel Sport-keeper Dijkmans werd getoucheerd. De strafschop schoot Krekels onberispelijk binnen, 2-0. Reusel Sport was daarna niet meer bij machte om de score een draaglijker aanzien te geven. Daardoor kreeg de thuisploeg zijn revanche voor de 5-0 nederlaag van de laatste keer dat beide ploegen op 15 april van het vorige jaar elkaar troffen.

Hapert – RPC: afgelast