Volledig scherm
Ger Demin is de nieuwe eindverantwoordelijke bij UNA. © Rene Manders

Promotie hoofddoel UNA, De Treffers tegenstander in eerste oefenduel

Het begint langzaamaan een traditie te worden op sportpark Zeelst. Vlak voor de eerste oefenwedstrijd in voorbereiding op het nieuwe seizoen presenteert de selectie van de Zeelsternaren zich aan de supporters. Het bestuur doet daarbij ook een duit in het zakje en zorgt voor een hapje en een drankje.

Bijna honderd nieuwsgierige supporters waren dit keer op de bijeenkomst afgekomen. Nog niet alle spelers waren in verband met vakanties aanwezig. Kwam de vorige trainer Jeroen van Bezouwen met een tactisch en theoretisch ijzersterk verhaal, zijn opvolger de 58-jarige Ger Demin (“Volgens mij hoef ik me niet voor te stellen want ik ben 49 jaar lid van deze vereniging”) deed het op de hem kenmerkende luchtige toon. De ervaren oefenmeester – zelf ruim twaalf jaar speler van het geelzwarte vaandelteam – verwoordde nogmaals wat bij de grotendeels in tact gebleven spelersgroep even daarvoor verschillende malen werd uitgesproken. ,,We gaan voor promotie.”

De afgelopen twee jaar was UNA in de derde divisie telkens een van de favorieten. In het seizoen 2017-2018 ging het in de nacompetitie tegen Jong Almere City na strafschoppen onderuit. Afgelopen seizoen sloot de Zeelsterse formatie het seizoen zwaar teleurstellend af met een vijfde plaats.

De selectie van UNA kent het komend seizoen een sterk lokaal karakter. Van de kern zijn de Veldhovense spelers allemaal gebleven.

Bob Groenendijk (Pacific Tigers, USA). Thomas Horsten (TEC) en Bart Tinus (OJC Rosmalen) komen de gelederen versterken. De jeugdige talenten Sten Senders, Joey Verhoeven, Samuel Franssen, Teun Willems en Noël van Gerven mogen aan het grote werk gaan ruiken. Pieter-Jan Scheerlinck (KFC Turnhout), Teun Sebregts (Achilles Veen), Willem Tieben (UDI’19), Bassou Boulghalgh (Kozakken Boys), Sander van Weert (Blauw Geel’38), Twan Demin (Marvilde) en Vincent Bogaerts (Esperanza Pelt; B) vertrokken.

Zaterdag speelt UNA zijn eerste oefenduel Tegenstander is tweededivisionist De Treffers, dat deze week het honderdjarige bestaan vierde. Aftrap op sportpark Zeelst is om 15.15 uur..

De competitie begint op zaterdag 24 augustus met een uitduel bij Blauw Geel’38. Aanvang 19.30 uur.