Tony van de Wijst van RKPVV en Han Kuijpers van Milheezer Boys.
Volledig scherm
Tony van de Wijst van RKPVV en Han Kuijpers van Milheezer Boys. © © Orange Pictures / Perry vd Leuvert

Promovendus RKPVV wint eerste wedstrijd in derde klasse ooit

RKPVV begon het eerste seizoen in de derde klasse met een overwinning. Op eigen veld werd Avanti’31 met 3-1 verslagen

Nijnsel – Boekel 3-1.
,,Nijnsel was duidelijk de betere ploeg vandaag. We kregen genoeg kansen, maar die gingen er niet in. Volgende week beter”, stelde Boekel Sport-oefenmeester Marc van de Ven. Nijnsel-trainer Tim de Wert: ,,Het eerste kwartier was voor Boekel Sport, maar na de drinkpauze kantelde de wedstrijd. Uit een corner viel het openingsdoelpunt, een eigen doelpunt. Na rust is Nijnsel beter, maar snel na het doelpunt van Stefan Hulsen scoort ook Boekel Sport. Vlak voor tijd beslist Stefan de wedstrijd.” Bijzonder was dat de trainer het verlies allerminst aan zag komen. ,,We hebben een erg goede voorbereiding gedraaid, dus ik had dit niet verwacht”, stelt de Ven toe.

SCG’18 – Handel 3-2.
De wedstrijd begon van beide kanten slordig. Weinig kansen. Maar in de achttiende minuut keek Handel wel tegen een achterstand aan. Na de drinkpauze domineerde Handel de wedstrijd en in de 25ste minuut resulteerde dit in de gelijkmaker van Rob Manders. Tien minuten later legde Teun Graat de bal in het net: 1-2. Dit was ook de ruststand. Handel schoot de tweede helft uit de startblokken. In de 60e minuut werd een zuiver doelpunt afgekeurd. “Een voorzet van de achterlijn werd afgevlagd voor buitenspel”, zegt Handel-coach Tom Jacobs. Tien minuten voor tijd kwam SCG’18 op gelijke hoogte en in de 88ste minuut ging de ploeg er met de winst vandoor: 3-2.

Helmondia – Schadewijk 0-1.
Helmondia is volgens coach Juan Bonilla bestolen van drie punten. Door een foutje in de opbouw keek de ploeg in de eerste helft tegen een 0-1 achterstand aan. In de 43ste minuut had Illias Esakkatti de ultieme kans op de gelijkmaker maar hij miste een penalty. In de 58ste minuut kreeg Helmondia opnieuw een penalty. Deze keer miste Kadir Budaklier vanaf de stip. Een legio aan kansen werd gemist door Stephan van de Water en Railly van der Beek.

RKPVV – Avanti’31 3-1.
RKPVV begon sterk aan de wedstrijd en na een half uur werd dit uitgedrukt op het scorebord.Tony van der Wijst zette de Helmonders op 1-0. Avanti’33 voerde een kwartier voor rust de druk op maar ging met een achterstand rusten. In de tweede helft vegrootte RKPVV de score. Luigi Burhenne werkte na een combinatie met Tony van der Wijst de bal in het doel. Avanti´33 kwam in de 80ste minuut terug in de wedstrijd door een penalty 2-1. Remon Swinggers bepaalde de eindstand op 3-1. Avanti´33 eindigde met tien man.