Volledig scherm
Archieffoto Lissel - SC Helmondia. © Bert van Berkum

Puntverlies deert koploper NWC niet

DERDE KLASSE CNWC leed voor de tweede keer dit seizoen puntverlies. Het deerde de koploper niet want het zag ‘concurrent’ Liessel verliezen.

Blerick – Liessel 3-2.
Runner-up Liessel leed een verrassende nederlaag op bezoek bij staartploeg Blerick. Liessel was de hele wedstrijd de betere maar werd afgetroefd op felheid voor het doel. Uit het niets kwam de thuisploeg op voorsprong in de eerste helft toen de spits alert reageerde bij een scrimmage. In de tweede helft maakte Tijn Joosten de gelijkmaker maar kort daarna kwam Blerick weer op voorsprong. Nadat Luuk Engels de 2-2 had gemaakt leek Liessel door te drukken maar pal voor tijd slikte het de derde tegentreffer. In de blessuretijd schoot Luuk Engels het leer nog hard op de paal.

SC Helmondia – NWC 1-1.
Voor de tweede keer dit seizoen heeft NWC puntverlies geleden en wederom tegen SC Helmondia. De ploeg van Roel Nabuurs begon goed aan de lastige wedstrijd en kwam in de tiende minuut op voorsprong na een prachtige vrije trap van Sander van den Eijnde. Vijf minuten later was Chesron Geuns met een intikker dicht bij de 0-2 maar Helmondia doelman Lebens redde fraai. Daarna nam de thuisploeg het initiatief over en kreeg het via Merlin Masikini een goede mogelijkheid maar hij raakte de lat. Pal voor rust viel de gelijkmaker alsnog dankzij Giowin den Ouden. In de tweede helft waren beide teams aan elkaar gewaagd, de grootste kans was voor de Helmonders maar Amos Letwory kopte op de paal.