Archieffoto
Volledig scherm
Archieffoto © copyright Marc Bolsius

Pusphaira domineert tegen EDN’56; Netersel klopt Terlo

VIJFDE KLASSE D (ZUID 1)Pusphaira boekte op eigen veld een overuigende zege op EDN’56. Netersel bezorgde de doelman van Terlo geen fijne middag en liet hem vier keer vissen.

Pusphaira – EDN’56 3-0.
Pusphaira domineerde en kwam na een half uur op voorsprong. Arthur de Meulder kwam één op één met de keeper en faalde niet. Tien minuten later scoorde hij op prachtige wijze de 2-0 door vanaf 20 meter de bal op de borst aan de nemen en op de volley de onderkant van de lat te raken. Na rust werd de voorsprong uitgebouwd door Sander Tax, die maar blijft scoren. Hij kon een voorzet net binnenhouden en scoorde uit een moeilijke hoek.

LSV – DVS 3-1
Een moeilijke pot voor DVS, dat drie goals om de oren kreeg. De eretreffer werd in de 25e minuut gemaakt door Jasper Jakobs die van net buiten het zestienmetergebied in de kruising schoot. In de tweede helft werden Jakobs en Rob Verbruggen met rood van het veld gestuurd, waarna de uitploeg helemaal niks meer terug kon doen.

Tongelre – DEES 3-2
Kansen genoeg in de eerste helft maar het bleef 0-0. Na rust scoorde DEES in de 50e minuut de 0-1 door Tijn Loeffen. Een kwartier later schoot Boubacar Diallo de thuisploeg weer op gelijke hoogte. In de 75e minuut kon Diallo Gansiry Dioum de 2-1 maken en vijf minuten later was het weer Diallo: 3-1. In de 85e minuut benutte DEES nog een penalty welke benut werd door Bart Dieker maar de punten bleven in Tongelre: 3-2.

Knegselse Boys – Casteren 0-1
Voor rust was Casteren de betere ploeg. In de 25e minuut kreeg de uitploeg een vrije trap mee op randje zestien. Dennis Swaans trapte de bal op de kruising, waarna Pim Smolders de 0-1 kon binnenwerken. Ruststand 0-1. Na rust zette Knegselse Boys druk, maar zowel de thuisploeg als de bezoekers kwamen niet meer tot scoren. Eindstand 0-1.

SVSOS – De Bocht’80 1-2
In de 31e minuut kwam de uitploeg op 0-1 door een goal van Thanh Nguyen, tevens de ruststand. Na rust domineerde SVSOS, dat op gelijke hoogte kwam in de 63e minuut. De thuisploeg kwam echter weer in de wedstrijd en in de 84e minuut werkte invaller Joel Prat de 1-2 binnen en zette daarmee de eindstand op het bord.

Netersel – Terlo 4-0
Voor rust kwam de thuisploeg één keer tot scoren: Jaap Waalen benutte in de 40e minuut een vrije trap in de verre hoek: 1-0. Na rust werd de voorsprong snel uitgebouwd. Rick Seuntiëns wist in de 52e en 54e minuut twee voorzetten binnen te koppen. Vijf minuten later zette Rick Spooren van dichtbij de 4-0 eindstand op het scorebord.

Sterksel – Dosko’32 0-5.
Al in de vijfde minuut was het raak voor de bezoekers: Thijs Berendsen scoorde uit een voorzet. Ook in de 35e minuut werkte hij een voorzet in de goal. Ruststand 0-2. Na rust wist ook Niek Luijten een voorzet binnen te werken. In de 68e minuut kopte Harm Jansen raak uit, u raadt het al, een voorzet uit een corner. Tien minuten voor het eindsignaal zette Stan Jacobs de 0-5 eindstand op het bord via een rebound.