Volledig scherm
© copyright Marc Bolsius

Pusphaira scoort er lustig op los

VIJFDE KLASSE D (ZUID 1)Dosko '32 en Pusphaira vermaakten het publiek, er werd liefst elf keer gescoord. De Eindhovense studenten wonnen met 3-8.

Dosko’32- Pusphaira 3-8.
De eerste drie treffers van de Eindhovense studenten voor rust kwamen op naam van Edoardo Cantagallo. Voor Dosko’32 scoorde Jur Beerens na twaalf minuten uit een scrimmage. Pusphaira miste voor rust ook nog twee strafschoppen. Ruststand 1-3. De bezoekers gingen na rust door met aanvallen. Sander Tax en Ruben van der Waerden tekenden voor de Eindhovense doelpunten alvorens Jur Beerens er 2-5 van maakte. Toen was het weer de beurt aan Sander Tax, Kai Brandt en Arthur de Meulder om de acht treffers vol te maken. Ardjan Fleerakkers nam de derde Duizelse treffer voor zijn rekening, 3-8.

DVS – Sterksel 6-0.
De thuisploeg dicteerde vanaf het begin de wedstrijd. Wester Wester nam de eerste twee treffers voor zijn rekening, 2-0. Tim Kwinten bepaalde de ruststand op 3-0. Na de pauze ging de doelpuntenmachine van DVS gewoon door. Dirk Schellekens, Roel de Greef en Jasper Jakobs bepaalden de eindstand op 6-0.

DEES – Knegselse Boys 3-2.
Nadat Knegselse Boys in de openingsfase op voorsprong kwam via Hein Willems (0-1) trok DEES het spel naar zich toe. De 17-jarige Grard van der Sande tekende op slag van rust voor de 1-1. In het eerste kwartier na rust was de thuisploeg veel sterker. Grard van de Sande completeerde met twee doelpunten zijn hattrick; 3-1. Daan Peeters bepaalde in de slotminuut de eindstand op 3-2.

Terlo – SVSOS 1-2.
In een gelijkwaardig duel kwamen de bezoekers voor rust op een 0-1 voorsprong. Na de pauze werd de score verdubbeld naar 0-2. Via Mike van Gestel kwam Terlo terug tot 1-2.

Casteren – Netersel 0-1.
Netersel pakte de volle winst in de derby met Casteren. In de eerste helft waren er voor beide ploegen goede kansen, maar gescoord werd er niet. Na ruim een uur spelen kwam Netersel op voorsprong. Via een goede actie van Rick Spooren en Daan Michiels schoot Stefan van de Wijdeven beheerst de 0-1 binnen. Casteren zocht daarna nadrukkelijker de aanval. Netersel-verdediger Niels Daniëls moest in de slotfase voortijdig vertrekken met twee keer geel.

De Bocht’80 – Tongelre 1-1.
De Bocht ´80 en Tongelre waren goed aan elkaar gewaagd. De thuisploeg startte sterk en opende terecht in de elfde minuut de score door een rake kopbal van Mark de Wit, 1-0. Halverwege de eerste helft kwamen de bezoekers op gelijke hoogte via een zeer fraaie vrije trap van Dioum Boubou (1-1) wat uiteindelijk de eindstand bleek.