Volledig scherm
© Rodney Kersten

‘Raadselachtige rode kaart’ kost Gemert overwinning

DERDE DIVISIEMet nog twintig minuten te spelen leidde Gemert comfortabel met 1-3 op sportpark Langenoord tegen Hoogland. Hoewel de aansluitingstreffer kort daarop viel leek de ploeg van Reinald Boeren de tweede uitoverwinning van het seizoen te boeken. Het liep echter anders, Ralf Kemper kreeg in de slotminuut een discutabele rode kaart en tot overmaat van ramp kwam Hoogland diep in blessuretijd op gelijke hoogte.

Gemert begon ijzersterk en kreeg in de openingsfase twee goede mogelijkheden maar Willem den Dekker en Bram Jacobs zagen de doelman van Hoogland fraai redding brengen. Na twintig minuten kwam de thuisploeg uit het niets op voorsprong maar vijf minuten later was het Ralf Kemper die op aangeven van Willem den Dekker de gelijkmaker tegen de touwen schoot. Na iets meer dan een half uur kwam Gemert op een verdiende voorsprong: Bram Jacobs wist raak te koppen op aangeven van Joost Habraken. Nog voor de thee kreeg aanvoerder Thijs van Pol een mogelijkheid maar hij scoorde niet waardoor Gemert met een 1-2 voorsprong aan de thee ging.

Met een katachtige reflex hield de doelman van Hoogland zijn ploeg in de 46e minuut op de been, hij keerde een mooie vrije trap van Willem den Dekker. Toch kwam Gemert in de 65e minuut op 1-3, uitblinker Willem den Dekker bediende aanvoerder Thijs van Pol en de Gemertse doelpuntenmachine leek het duel op slot te gooien: 1-3. Leek, want vijf minuten later kwam Hoogland op 2-3 en ineens trok het ten aanval en ontsnapte Gemert een kwartier voor tijd aan de gelijkmaker. Met nog één minuut te spelen kreeg Ralf Kemper een directe rode kaart. Tot overmaat van ramp schoot Hoogland diep in blessuretijd de gelijkmaker tegen de touwen.

Raadselachtige rode kaart

,,Dit is heel zuur puntverlies” zo gaf een balende Reinald Boeren kort na de wedstrijd aan. De trainer van Gemert was zeer te spreken over de eerste helft van zijn ploeg: ,,We speelden uitstekend en kregen veel mogelijkheden, we hadden de wedstrijd in de eerste helft al moeten beslissen. In de tweede helft hadden we de wedstrijd onder controle maar mogen we het ons zelf verwijten dat we hier punten laten liggen.” Over de rode kaart van Ralf Kemper was Boeren duidelijk: ,,We hebben de beelden zojuist teruggekeken en Ralf speelt overduidelijk de bal, waarom de scheidsrechter rood trekt is voor ons een raadsel, dat kort daarop de gelijkmaker valt is extra pijnlijk”, aldus een balende Boeren.

Jens Leijten ontbrak bij Gemert, hij zit met zijn pols in het gips na een ongelukkig duel vorige week in het thuisduel tegen Groene Ster. ,,Morgen krijgt hij in het ziekenhuis te horen of er een breuk in zit, mocht dit het geval zijn dan zijn wij hem voor een langere periode kwijt” aldus Boeren tot besluit.