Volledig scherm
Helmondia-RKPVV © FotoMeulenhof

Rampweek RKPVV compleet na puntverlies en twee rode kaarten; Helmondia winterkampioen

Derde klasse D zuid 2Na de gestaakte derby van vorige week tegen Helmondia heeft RKPVV opnieuw averij opgelopen. Op bezoek bij Nijnsel werd met 2-0 verloren en ontvingen de Helmonders twee rode kaarten.

Schijndel – Helmondia 0-1.
Op de allerlaatste speeldag van de eerste seizoenshelft kroonde Helmondia zich tot winterkampioen. Door een nederlaag van stadsgenoot en concurrent RKPVV staan de Helmondianen nu op doelsaldo bovenaan. De ploeg van trainer Juan Bonilla begon sterk aan de wedstrijd. Na tien minuten spelen kwam de bal, na een prachtige aanval over verschillende schijven, in de voeten van Merlin Masikini. Masikini twijfelde niet en schoot de bal in het net: 0-1. De tweede helft was rommelig. Wel kreeg Helmondia nog een enorme kans via Amos Letwory. De aanvaller probeerde een voorzet achter het standbeen langs in het doel te werken, maar die poging mislukte. ,,Het was een lelijke overwinnig, maar we hebben hem binnengesleept. Nu zijn we winterkampioen en dat is heel mooi”, aldus Helmondia-coach Juan Bonilla.

Nijnsel - RKPVV 2-0.
Na nieuw puntverlies en twee rode kaarten is de rampweek van RKPVV compleet. Al na drie minuten stond RKPVV met tien man. ,,Johan van de Laak wilde na een overtreding de bal wegtrappen. Een speler van Nijnsel tikte de bal net weg, waardoor Johan de speler op zijn scheen raakte”, aldus Frens Geerlings, samen met Leon van Teeffelen trainer bij RKPVV. De scheidsrechter toonde Van de Laak de rode kaart. Met tien man kwam RKPVV nog bijna op voorsprong. Johan van Lierop zag een schot op de lat eindigen. Nijnsel had daarna tot vlak voor rust nodig om het numerieke overwicht om te zetten in een voorsprong. Rick van der Vleuten scoorde de 1-0. De tweede helft creëerde Nijnsel de meeste kansen maar scoorde lange tijd niet. Namens RKPVV schoot Tim Smits nogmaals op de lat. Een kwartier voor tijd kregen de Helmonders opnieuw een rode kaart. Johan van Lierop kreeg binnen een minuut twee gele kaarten wegens commentaar op de leiding. In de slotfase bepaalde Jelle de Louw namens Nijnsel de eindstand op 2-0.