Volledig scherm
Bladella en Gestel in actie in de nu ongeldig verklaarde negen resterende minuten van hun duel op 11 november. © Leo van Overbeek

Restant Bladella tegen Gestel moet worden overgespeeld

Zondag 2FBladella en Gestel dienen de negen resterende minuten van hun op zondag 14 oktober gestaakte wedstrijd met een 2-2 tussenstand opnieuw af te werken. Dat gebeurde op zondag 11 november ook al, maar Gestel bleek toen een ongerechtigde speler te hebben opgesteld. Reda Lechheb was op 14 oktober gewisseld, maar deed op 11 november weer mee.

Op 11 november werd ondanks twee vol op de aanval spelende teams niet gescoord, waardoor de stand in Bladel 2-2 bleef. Wanneer het restant van negen minuten opnieuw wordt afgewerkt, moet nog vastgesteld worden. De tuchtcommissie van KNVB deelde tevens een wedstrijd schorsing uit voor Lechheb en vijf duels voorwaardelijk. Gestel heeft een boete opgelegd gekregen van 150 euro en nog een voorwaardelijke boete van 150 euro met een proeftijd van twee jaar.

Het duel op sportpark De Smagtenbocht in Bladel werd op 14 oktober gestaakt in de 81ste minuut, nadat de grensrechter van Gestel Harold van der Heijden zijn woede uitte op scheidsrechter René de Loos en zijn vlag naar de arbiter gooide. Zes minuten eerder had speler Mounir Azaoum van Gestel rood gekregen en daarna was trainer Tonnie van de Wetering van de bezoekers weggezonden wegens commentaar op de leiding. Vervolgens kwam Bladella in enkele minuten tijd van 0-2 terug naar 2-2.