Volledig scherm
De wedstrijd werd in december gestaakt. © Thinkstock

Restant Lierop-FC Cranendonck (drie minuten) dinsdag uitgespeeld

AMATEURVOETBALHet restant van Lierop - FC Cranendonck, slechts drie minuten, wordt dinsdag 28 januari om 20.00 uur uitgespeeld. De wedstrijd werd op 8 december gestaakt nadat de bezoekers diep in blessuretijd, bij een 1-1 stand, een strafschop kregen en meerdere spelers van Lierop verhaal gingen halen bij de scheidsrechter.

In een hectische slotfase gaf Lierop de wedstrijd volledig uit handen. In de eerste helft had Rob van der Sluijs de score geopend voor de thuisploeg. Nadat Rik Feijen (Cranendonck) en Hidde Maas (Lierop) beiden al een rode kaart kregen, maakte Sam Cummins diep in blessuretijd de gelijkmaker voor de koploper. Amper zestig tellen later gaf scheidsrechter Mulder een strafschop aan Cranendonck wegens commentaar van Lieropse spelers. In het tumult wat daarop ontstond kregen meerdere spelers van Lierop, waaronder Rob van der Sluijs en Daan Hooglugt, een rode kaart. De arbiter wist echter in eerste instantie niet welke spelers hij nog meer rood had gegeven en besloot daarom het duel te staken.

Naar nu blijkt heeft scheidsrechter Mulder een foute beslissing genomen en is hij door de KNVB op zijn vingers getikt. Bij commentaar volgt altijd een indirecte vrije trap. Hierdoor is de toegekende strafschop komen te vervallen en wordt de wedstrijd hervat met een indirecte vrije trap in het strafschopgebied van Lierop. Er moeten nog drie minuten gevoetbald worden op sportpark De Renkant. Lierop begint met acht spelers en Cranendonck met tien.