Volledig scherm
Mark Faes (l), nadat hij dit seizoen scoorde voor Reusel Sport uit tegen Budel. Achter hem komen Brahim Hassounfi en Ralf Lavrijsen (r) aangelopen. © Frank Laracker

Reusel Sport verliest brok ervaring en ondergaat verjongingskuur

Derdeklasser Reusel Sport moet volgend seizoen met een flink verjongde selectie verder. De routiniers Brahim Hassounfi (40), Mark Faes (31), Dave Hermans (31), Ralf Lavrijsen (29), Rick Louwers (29) en Rick Dierckx (32) nemen allemaal afscheid.

Faes, Hermans en Dierckx gaan in het vierde elftal van Reusel Sport spelen, Hassounfi zakt af naar Reusel Sport 3. Lavrijsen en Louwers stoppen. 

Mark Faes heeft van het zestal de langste staat van dienst in het vaandelteam van Reusel Sport. Hij behoort sinds 2006 tot de selectie en is al jaren aanvoerder. Dave Hermans brak in de loop van het seizoen 2006-2007 als A-junior door in de Reuselse hoofdmacht. Hij vertrok in 2013 naar PSV AV en kwam nadien ook nog voor Marvilde uit. Sinds 2015 komt Hermans weer voor Reusel Sport uit.  Rick Louwers stroomde in 2007 door vanuit de eigen jeugd en Ralf Lavrijsen in 2009. Rick Dierckx kwam in 2008 in het eerste elftal. Hij ging vorige zomer in het tweede team spelen, maar stond na de winterstop weer diverse keren in de basis bij het eerste. 

Reusel Sport kan voor aanvulling van de selectie hoop putten uit doorstroming vanuit de eigen gelederen. Nadat vorig jaar Stef Jansen (20) en Wout Vosters (19) zijn doorgestoten, kregen de afgelopen maanden ook de jeugdspelers Matt van Gompel en Melle Huijbregts al de nodige speeltijd in het vlaggenschip van Reusel Sport.

Reusel Sport staat vijfde in de derde klasse D en kan zondag op de laatste speeldag van de competitie nog de vierde plek bemachtigen, die mogelijk recht geeft op deelname aan de nacompetitie.  PSV AV bezet die positie met drie punten voorsprong op Reusel Sport, dat een beter doelsaldo heeft.  Reusel Sport kan daardoor nog vierde eindigen als het zondag thuis wint van Tivoli en PSV AV verliest bij Wodan.

Volledig scherm
Dave Hermans (l) in actie voor Reusel Sport tegen Bladella. © Fotopersburo van de Meulenhof BV