Volledig scherm
Verdediger Brent van de Wijdeven van Rhode probeert Fons Meeuwis van Oirschot Vooruit af te stoppen. © Orange Pictures

Rhode herpakt zich tegen Oirschot Vooruit; riante zege Best Vooruit

EERSTE KLASSE CNa de zeperd bij Nemelaer (6-1) herpakte Rhode zich zondag door met 0-1 te winnen bij Oirschot Vooruit. Best Vooruit won met liefst 0-5 bij Woezik en is nu al vijf duels ongeslagen. Brabantia leed daarentegen de achtste nederlaag op rij, bij koploper Juliana'31.

Oirschot Vooruit - Rhode 0-1.
Rhode kreeg voor de wedstrijd een tegenvaller te verwerken toen middenvelder Mart Krüsemann in de warming-up te veel last bleek te hebben van zijn knie om te kunnen spelen. Maar zonder de dragende kracht ging de ploeg toch met de volle buit aan de haal in Oirschot. Serge Voss zette in de 21ste minuut met een fraaie steekpass Simon van de Wetering vrij voor doel en die kwam met een schuiver tussen de benen door van keeper Menno Kuulkers tot scoren,  0-1. Oirschot Vooruit kon daar in de matige derby weinig tegenover zetten. In de 37ste minuut scheerde een boogbal van Koen van Heerebeek de lat boven Rhode-doelman Paul van Heesch en de goalie moest in de 86ste minuut nog ingrijpen toen Alex van Overdijk bij een scrimmage gevaarlijk kon worden. In de rebound trof Daan Hagemeier de paal. Zo pakte Rhode op basis van veel strijdlust de drie punten. Rhode stijgt van de zevende naar de vijfde stek, Oirschot Vooruit blijft tiende.

Woezik - Best Vooruit 0-5. 
Halverwege leidde Best Vooruit al met 0-2 door doelpunten van Thomas van Heukelom en Elmo Hertogh. Na de pauze strafte Van Heukelom een fout in de defensie van Woezik af, 0-3. Robin Buiks bracht de stand op 0-4 door een strafschop te benutten. Tim Fiolet verzorgde het slotakkoord, 0-5. Best Vooruit klimt door de zege van de negende naar de zesde plaats. De ploeg is nu vijf duels achter elkaar ongeslagen gebleven, waarin drie overwinningen en twee remises werden behaald.

Juliana’31 - Brabantia 2-0.
Op bezoek bij lijstaanvoerder Juliana'31 kreeg Brabantia de achtste nederlaag op rij te slikken. In de 23ste minuut opende Joey Wijnhoven score voor de gastheren. Bob Rossen verzorgde die assist en hij nam vijf minuten later zelf de 2-0 voor zijn rekening.  Brabantia slaagde er daarna niet meer in om er nog een spannende wedstrijd van te maken. Juliana’31 trok zo zonder enige moeite de 2-0 voorsprong over de eindstreep. Brabantia is van de elfde naar de twaalfde plaats gezakt.