Volledig scherm
Archiefbeeld Rhode - Brabantia © fotomeulenhof/Bert Jansen

Rhode slaat toe in tweede helft; Brabantia-doelman heeft offday

EERSTE KLASSE CRhode boekte tegen NEC de tweede zege van het seizoen. De overwinning werd na rust veiliggesteld. Brabantia verloor, mede door een mindere dag van de doelman, nipt bij TOP.

Rhode – NEC 4-2.
Halverwege de wedstrijd stond het nog 2-2. Serge Voss opende de score namens Rhode, 1-0. Kort na de 1-1 van NEC, gescoord rond het half uur, raakte de thuisploeg de paal. Vlak voor rust kon NEC heel even van een voorsprong genieten (1-2), alvorens het in blessuretijd door een rake vrije trap van Daan van Dinten weer gelijk werd, 2-2. Een kwartier voor tijd trok Rhode de wedstrijd naar zich toe met een goal van Geert Oerlemans, 3-2. In de 86ste minuut tekende Van Dinten vanaf de strafschopstip met zijn tweede van de middag voor 4-2.

TOP – Brabantia 4-3.
De keeper van TOP had een hele goede dag. De keeper van Brabantia een veel mindere. Bij alle vier de tegengoals ging hij niet vrijuit. De 1-0 lag al binnen vier minuten in het netje. Brabantia kwam halverwege de eerste helft terug in de wedstrijd via Moreno Koenders, maar moest nog voor rust de 2-1 incasseren. Binnen het uur knokte Brabantia zich verdiend langszij door een goal van wederom Koenders, 2-2. Diezelfde Koenders completeerde na de 3-2 zijn hattrick, 3-3. Uiteindelijk trok TOP vlak voor tijd aan het langste eind door voor de vierde keer op voorsprong te komen: 4-3.

Best Vooruit – Alverna 1-2.
Best Vooruit verloor tegen Alverna voor de vierde keer dit seizoen en is nog altijd de rode lantaarndrager in de eerste klasse C. Best Vooruit miste voor rust een penalty, waardoor het halverwege niet 1-1 stond maar 0-1 voor de uitploeg. Na de thee kwamen de Bestenaren alsnog op 1-1 dankzij een prachtig schot van Elmo Hertogh. Door geblunder bij Best Vooruit achterin ging Alverna uiteindelijk met de drie punten aan de haal: 1-2.

FC Eindhoven – Nemelaer 1-1.
 FC Eindhoven speelde in de eerste vijf speelrondes al driemaal gelijk, want ook tegen Nemelaer werd één punt gepakt. Halverwege de wedstrijd stond het 0-1 door een door Nemelaer-speler Wouter Molenaar benutte strafschop. In de tweede helft, na iets meer dan een uur spelen, kwam FC Eindhoven langszij door een doelpunt van Appie Azmani. De spits van de Eindhovenaren kopte van dichtbij binnen: 1-1.