Hans Lathouwers
Volledig scherm
Hans Lathouwers © Marc Bolsius

Rhode strikt ervaren Hans Lathouwers als nieuwe trainer

TRAINERSCARROUSELDe 57-jarige Hans Lathouwers uit Den Bosch wordt komend seizoen  de nieuwe hoofdtrainer van eersteklasser Rhode uit Sint-Oedenrode. Hij was de afgelopen twee seizoenen coach van DVG uit Liempde, waarmee hij in 2019 naar de derde klasse promoveerde.

De in Amsterdam geboren Lathouwers was eerder als trainer werkzaam bij BVV Den Bosch, Schijndel, RKDVC, Emplina, Haarsteeg, BMC en Alem. Als voetballer kwam hij uit voor onder meer BVV en UDI’19 en was jeugdspeler bij Go Ahead Eagles en FC Den Bosch. De keuze van de technische commissie van Rhode is op Lathouwers gevallen vanwege zijn ervaring, gedrevenheid en betrokkenheid. De verwachting is dat hij goed bij de clubcultuur van Rhode past. 

Afgelopen seizoen was John Meijs hoofdtrainer van Rhode. Hij volgde vorige zomer Theo van Lieshout op, die na zes jaar afscheid nam. Begin maart besloot Rhode voortijdig afscheid te nemen van Meijs, wiens contract eerder nog verlengd was. Van Lieshout keerde vervolgens terug als interim-coach, maar hoefde maar één competitieduel de honneurs waar te nemen voordat corona een voortijdig einde maakte aan het seizoen. Van Lieshout wordt komend seizoen trainer van Rhode O19-1. 

De selectie van Rhode telt komend seizoen vijf nieuwelingen: Kevin Broeks en Sil van de Mortel komen over van Rhode 3 en Tobias Voets, Thomas van Wershoven en Floris van Esch  stromen door vanuit Rhode O19-1. 

  1. Wouter Peters van Nuenen zegt het voetballen even vaarwel

    Wouter Peters van Nuenen zegt het voetballen even vaarwel

    Na lange tijd met blessures te hebben getobd, maakte Wouter Peters op zondag 8 maart bij hoofdklasser Nuenen thuis tegen AWC zijn eerste speelminuten van het seizoen. De competitie kwam vervolgens tot een vroegtijdig einde en nu is duidelijk dat de 25-jarige middenvelder voorlopig ook niet meer terugkeert op het veld. ,,Het was een lastige beslissing, maar ik heb besloten om voor nu even te stoppen met voetballen”, geeft Peters aan.