Volledig scherm
Archiefbeeld: Moreno Koenders van Brabantia © FotoMeulenhof

Rhode wacht al een maand op overwinning; Brabantia klimt naar tweede plek

EERSTE KLASSE CHet is Rhode wederom niet gelukt om een overwinning te boeken. De ploeg van John Meijs wacht nu al een maand op een driepunter. Brabantia klom, door een overwinning op Leones, naar de tweede plek op de ranglijst. 

Brabantia - Leones 3-0.
Brabantia is door een goede zege op Leones gestegen naar plaats twee op de ranglijst. De Eindhovenaren wonnen met 3-0, maar de score had nog hoger uit kunnen vallen. De openingstreffer was een ietwat gelukkige. Bij een terugspeelbal naar de keeper van Leones joeg Alef Joao goed door. De goalie poogde de bal weg te knallen, maar zag het leder via Joao in het doel belanden, 1-0. Iets voor het uur viel de 2-0, een goal van Moreno Koenders. Diezelfde Koenders dwong daarna een penalty af en benutte deze buitenkans zelf: 3-0.

Alverna - Rhode 1-0.
Rhode staat voorlaatste in de eerste klasse C en wacht al ruim een maand op een nieuwe overwinning. Op bezoek bij koploper Alverna werd geen punten gepakt. Het enige doelpunt van de wedstrijd viel na 61 minuten spelen en kwam op naam van Alverna-speler Bart Schiks: 1-0. Een kwartier voor tijd moest Rhode met tien man verder na een rode kaart voor Daan van Dinten.

Best Vooruit - Erp 1-3.
In de tweede helft ging het mis voor Best Vooruit, dat met een 1-0 voorsprong aan de thee ging door een doelpunt vna Tim Fiolet. Erp, dat getraind wordt door voormalig Best Vooruit-trainer Jurgen van Wanrooij, kwam meteen na rust langszij, 1-1. De bezoekers namen laat in de tweede helft de leiding (1-2) en uiteindelijk werd het ook nog 1-3.

FC Eindhoven - HVCH 2-0.
FC Eindhoven is op de goede weg, met zeven punten uit de laatste drie duels. Ook van HVCH werd gewonnen en opnieuw hielden de blauw-witten de nul. De doelpunten kwamen van Jordi van Meurs en Gino de Wijs. Laatstgenoemde maakte rond het half uur de 1-0 en Van Meurs tekende halverwege de tweede helft voor 2-0.