Volledig scherm
Doelman Thijs van Esch voor Nijnsel in actie tegen Bladella. © Leo van Overbeek

Rhode ziet Thijs van Esch en Driss Boulghalgh terugkeren

TRANSFEREersteklasser Rhode heeft nog twee nieuwelingen toegevoegd aan de selectie voor komend seizoen. Het betreft doelman Thijs van Esch (25) en middenvelder Driss Boulghalgh (19). Beiden kwamen al eerder voor Rhode uit.

Thijs van Esch begon in de jeugd van Nijnsel en stapte daarna over naar Rhode, waar hij in 2013 doorstroomde naar de selectie. In 2015 keerde hij terug naar Nijnsel en groeide daar uit tot eerste keeper. Dit seizoen kwam Van Esch, die ook keeperstrainer is bij Willem II en de KNVB, weinig meer aan spelen toe en haakte tussentijds af. Bij Rhode moet hij gaan concurreren met de eerste doelman van de afgelopen jaren Paul van Heesch en nieuwkomer Frank van den Boogaard van EVVC.

Driss Boulghalgh speelde in de jeugd van Rhode en verkaste vorig jaar naar UNA, waar hij dit seizoen in onder 19 jaar voetbalde. Hij is de jongere broer van Bassou Boulghalgh, die in het eerste van UNA speelde en volgend seizoen bij Kozakken Boys actief zal zijn.

Rhode verzekerde zich eerder van de komst van middenvelder Rolf van den Boogaart (Prinses Irene). Aanvoerder Martijn van Boerdonk gaat in een lager elftal voetballen, Mart Krüsemann vervolgt zijn voetbalcarrière in Utrecht bij Voorwaarts en reservekeeper Ard Groenendijk verkast naar tweedeklasser Heeswijk.

Volledig scherm
Driss Boulghalgh © Bart van der Aa