05-05-2019: Voetbal: Riethoven v Dosko 32: Riethoven 
Riethoven Kampioen
Volledig scherm
05-05-2019: Voetbal: Riethoven v Dosko 32: Riethoven Riethoven Kampioen © © Orange Pictures / Perry vd Leuvert

Riethoven pakt titel en keert na jaar afwezigheid weer terug in vierde klasse

VIJFDE KLASSE E ZUID 1In juni 2018 verkeerde Riethoven in diepe rouw. De rood-witte formatie degradeerde na verlies bij SDO’39 naar de vijfde klasse. Nu elf maanden later is alles opeens anders. Met een dik verdiende 4-1 zege op DOSKO’32 keert de ploeg van coach Stephan de Graef weer terug. De rood-witten waren dit seizoen oppermachtig in de vijfde klasse E. Met maar liefst twaalf punten voorsprong en nog drie wedstrijden te gaan is Riethoven onbereikbaar geworden voor naaste concurrent De Weebosch.

De wedstijd was in feite binnen het uur al beslist. Nadat Joey van Otten voor rust de score opende, maakte Tim van de Graaf er in de 57e minuut 2-0 van. De thuisploeg had aan een gelijkspel genoeg. Daar liet het voor zevenhonderd supporters niet op aan komen. Joey van Otten tekende in de 63e minuut voor 3-0 en de strijd was definitef beslist. Willem Brouwer schoot namens DOSKO’32 nog een strafschop binnen 3-1 waarna invaller Marino Roels het feest voor Riethoven in de slotfase compleet maakte.   

De Weebosch – Casteren 2-0.
Wilco Jansen zette De Weebosch voor de rust op een verdiende 1-0 voorsprong. Na rust bepaalde Sjors de Backer de eindstand op 2-0. Daarmee is De Weebosch winnaar van de tweede periode.

Rood-Wit’67 – Pusphaira 0-1.
Rood-Wit’67 beperkte zich voor rust tot verdedigen. Pusphaira was de betere ploeg. Desondanks waren er weinig kansen aan beide zijden te noteren. De winnende goal kwam onverwachts tot stand. Een slap schot van dertig meter van Tom Hankmann moest keeper Nick Roost door een blessure laten gaan; 0–1. Het laatste kwartier was voor Rood-Wit’67. De thuisploeg kreeg minimaal vier goede kansen, maar die werden niet verzilverd.

Netersel – Knegselse Boys 0-0.
De beste mogelijkheden waren voor de thuisploeg. Daardoor had Netersel ook het meeste recht op de wint. Doelman Robin van Bree van Knegselse Boys was echter een sta-in-de-weg en hield alles tegen.

Terlo – SVSH 1-7.
Tot aan de 25e minuut gaf Terlo goed partij. De Bergeijkenaren kwamen zelfs door een treffer van Danny Smolders op een 1-0 voorsprong. Tot aan de 1-1 bleef Terlo goed partij bieden. Toch werd door twee blunders in de achterhoede van Terlo een 1-3 ruststand bereikt. Na de pauze had de thuisploeg geen schijn van kans meer. De doelpunten van SVSH kwamen van Bram van Mierlo (3), Stefan Maas (2), Ruud Smits en Lex Klaver.

Hulsel – DEES 2-2.
Voor rust werd er niet gescoord. Na de pauze was DEES de betere ploeg, maar kwam het niet verder dan een 2-2 remise. Mitchell Toorop opende de score, 0-1. Via een doelpunt van Stan Janssen kwam de thuisploeg op gelijke hoogte, 1-1. Weer nam DEES even later een 1-2 voorsprong door toedoen van Hein van de Sande. In de slotfase betekende een eigen doelpunt van de bezoekers de 2-2 eindstand.