Volledig scherm
MVC-RKPVV © Orange Pictures / Frank Kerbusch

RKPVV boekt elfde overwinning op rij en neemt koppositie over

VIERDE KLASSE FRKPVV deed uitstekende zaken dit weekend. De ploeg boekte tegen MVC de elfde overwinning op rij en nam daarmee de koppositie in de klasse over. Stiphout Vooruit droogt SV Brandevoort af: 1-5. Bruheze kent geen genade voor Olympia Boys: 0-6.

MVC – RKPVV 0-3.
RKPVV boekte vandaag de elfde overwinning op rij en neemt de koppositie in de kampioensrace. Een makkelijke overwinning was het echter niet. MVC probeerde vanuit een verdedigende organisatie via counters RKPVV pijn te doen. Na tien minuten resulteerde dat bijna in een voorsprong voor de thuisploeg. Jongeling Thijs van Rooij kwam vrij voor goal, alleen zijn inzet ging over het doel heen. Daarna nam RKPVV de regie in handen. Het duurde echter nog tot vlak voor rust tot ze het net vonden. Aanvoerder Tim Smits kreeg de bal net buiten de zestien en krulde hem knap in de hoek: 0-1. Na de rust veranderde het spelbeeld niet. Via een doelpunt van Johan van Lierop liepen de Helmonders al snel uit naar een 0-2 voorsprong. In de slotfase bepaalde invaller Bulent Oran de eindstand, na schitterend weg te draaien bij zijn directe tegenstander, op 0-3.

SV Brandevoort – Stiphout Vooruit 1-5.
Het bezoekende Stiphout Vooruit sloeg in het eerste kwartier al zijn slag. Door doelpunten van Damian Donkers, Jorn Dekkers en Max Tersteeg stond het al snel 0-3. Donkers en Dekkers scoorden voor rust opnieuw. Na de thee zette Jeroen Grootens de eretreffer op het scorebord.

Olympia Boys – Bruheze 0-6.
Bruheze won met grote cijfers op bezoek bij Olympia Boys. Grote man bij de Helmonders was Robin Kemper die viermaal wist te scoren. In de eerste helft had de ploeg van Peter Verstappen veel moeite om tot kansen te komen en uit het niets opende Kemper de score. In de tweede helft scoorde Kemper nog driemaal, de andere treffers werden gemaakt door Kenvis Gomez en Jelmer van Herpen.

SJVV – ELI 0-0.
In een slechte wedstrijd was de inzet goed bij beide teams maar liet het veldspel te wensen over. Kansen waren er nauwelijks waardoor er niet gescoord werd.

Bavos – Milheezer Boys 0-2.
Milheezer Boys heeft de derby op bezoek bij Bavos terecht met 0-2 gewonnen. Stijn Broeks opende in de tiende minuut de score met een knap schot. Daarna kregen de bezoekers legio kansen maar wist het niet te scoren. In de tweede helft viel de treffer wel toen Rob Keunen foutief uitverdedigen afstrafte. Bavos kreeg in het restant nog wel enkele mogelijkheden maar de aansluitingstreffer bleef uit.

KGSV – Mifano 1-4.
Na een gelijkopgaande openingsfase trok Mifano het initiatief naar zich toe en kwam het dankzij Maurice van Hoof op voorsprong. Kort voor het rustsignaal was Bas van Sinten trefzeker voor de ploeg van Harold van Doorn. In de tweede helft liep Mifano uit naar 0-4 dankzij treffers van Floris van Hertrooij en Van Hoof. Joost van Kasteren redde de eer voor RKGSV.

Mariahout – ASV ’33 0-3.
ASV begon beter aan deze wedstrijd zonder echte kansen af te dwingen. In de tweede fase van de eerste helft ging Mariahout beter spelen. Een te korte terugspeelbal van een ASV-verdediger kwam in de voeten van Tom van der Kruissen. Hij omspeelde keeper Robbert Mol van ASV maar in plaats van met links direct in te schieten kapte hij de bal terug naar zijn rechterbeen waardoor keeper Mol op tijd redding kon brengen. Een kopbal van Mariahout verdediger David van Rossum redde Mol knap en bij een afstandschot van Rob Wagemans had hij geluk dat de bal via de onderkant van de kruising terug het veld insprong. In de tweede helft kwam ASV direct op voorsprong. Een afgeslagen voorzet kwam voor de voeten van Pim van de Tillaart die de bal met een volley prachtig binnenschoot: 0-1. Een lange bal van achteruit werd door de fysiek sterke speler Pim van de Tillaart omgezet in een doelpunt: 0-2. Maarten Verbakel bepaalde de eindstand op 0-3.