Volledig scherm
© © Orange Pictures / Perry vd Leuvert

RKPVV kan titel ruiken na verlies van concurrent Stiphout

VIERDE KLASSE F ZUID 2RKPVV is door de overwinning op Olympia Boys zo goed als zeker van de titel. Omdat directe concurrent Stiphout Vooruit averij opliep in de thuiswedstrijd tegen ASV'33: 2-4. Bavos en SJVV spelen 3-3. Brandevoort wint bij MVC met 0-3. 

Stiphout Vooruit - ASV’33 2-4.
De gasten uit Aarle-Rixtel verrasten de thuisploeg, die nog volop in de race was voor het kampioenschap. Stiphout had voor de wedstrijd evenveel punten als medekoploper RKPVV, maar een minder doelsaldo. Binnen twee minuten stond ASV’33 al op 0-1, via een doelpunt van Pim van de Tillaart. Via Teun van Asten en Thomas Fritsen werd het zelfs 0-3 bij rust. In de tweede helft beet Stiphout Vooruit wel iets meer van zich af, maar doelpunten zaten er niet in. In de slotminuut zorgde Van Asten zelfs voor de 0-4. In de blessuretijd kon Stiphout nog wel twee keer scoren, via Teun Welten en Jorn Dekkers (penalty).

RKPVV - Olympia Boys 3-1.
RKPVV heeft de titel nagenoeg binnen. De Helmonders wonnen van Olympia Boys. Concurrent Stiphout Vooruit ging verrassend onderuit tegen ASV’33, waardoor RKPVV de titel volgende week voor het grijpen heeft. De Ommelse bezoekers kregen nog een sprankje hoop op lijfsbehoud en een stunt toen toekomstig RKPVV-speler Marijn van Bussel een vrije trap benutte. Johan van Lierop trok echter voor rust de stand alweer gelijk. Na de pauze trok door twee goals van Johan van Lierop RKPVV de partij naar zich toe.

Milheezer Boys - Mariahout 2-1.
Milheezer Boys maakt nog een kleine kans op de tweede positie in de eindstand. De ploeg van trainer Han van Rosmalen klopte Mariahout, terwijl nummer twee Stiphout Vooruit onderuit ging tegen ASV’33. Milheezer Boys kwam ietwat gelukkig op voorsprong door een eigen doelpunt van Mariahout. Na de thee verdubbelde Twan Nooijen de Milheezer voorsprong. Het slotakkoord was voor Mariahoutenaar Tim Barten.

MVC – SV Brandevoort 0-3.
SV Brandevoort heeft geflatteerd met 0-3 gewonnen op bezoek bij MVC. Jeroen Grootens kopte de Helmonders op voorsprong in de eerste helft. In de tweede helft kreeg MVC kansen om op gelijke hoogte te komen maar faalde het in de afronding. Wessel Aerts en nogmaals Grootens scoorden wel en bepaalden de eindstand op 0-3.

Bruheze – Mifano 0-1.
Door de overwinning is Mifano gestegen naar de vijfde positie. De ploeg van Harold van Doorn speelde een sterke eerste helft waarin het drie grote mogelijkheden kreeg om op voorsprong te komen maar Kevin van Elven en Maurice van Hoof zagen hun inzet gekeerd worden. Robin Kemper was voor Bruheze dicht bij een treffer maar zijn inzet werd gestopt door Stefan van der Westen. Vijf minuten na rust opende Floris van Hertrooij de score. Bruheze kreeg daarna veel mogelijkheden maar Kenvis Gomez en Quincy Hertogs vonden de uitblinkende Van der Westen op hun pad.

ELI – RKGSV 1-1.
In een wedstrijd waar niets meer op het spel stond speelde de Lieshoutenaren 1-1 gelijk tegen buurman RKGSV. In de beginfase waren de bezoekers het meest dreigend. Dat leverde halverwege de 1e helft de verdiende 0-1 voorsprong op door Coen Jansen. ELI was in de 1e helft dichtbij de gelijkmaker, maar in vrije positie miste Willem Slegers. In de 60e minuut was het Stijn Donkers, die de 1-1 liet aantekenen na goed voorbereidend werk van Ruben van Hoof.

Bavos – SJVV 3-3.
Bavos begon futloos aan het duel en stond al vroeg met 0-2 achter door twee doelpunten van Maikel van der Steen. Nog voor rust wist Bavos dit om te buigen. Eerst was het Wes Kraus die met een kopbal de SJVV doelman verschalkte 1-2.Vervolgens schoot Jeffrey Habraken een afvallende bal binnen 2-2. Pim van Lijssel zette de roodzwarten vervolgens op voorsprong 3-2. Direct na rust kwamen de bezoekers via Arno Keunen alweer langszij 3-3 Bavos kreeg diverse mogelijkheden om de volle winst te grijpen, maar Pim van Lijssel en John Brouwers (2x) troffen het aluminium.