Amos Letwory, hier op archiefbeeld, scoorde een hattrick voor Helmondia.
Volledig scherm
Amos Letwory, hier op archiefbeeld, scoorde een hattrick voor Helmondia. © Jurriaan Balke

RKPVV op rozen, ‘opa’Letwory scoort hattrick

DERDE KLASSE D ZUID 2RKPVV zit op rozen, na vier speeldagen heeft de koploper een gat van vijf punten. ‘Opa’ Amos Letwory scoorde een hattrick voor Helmondia.

RKPVV – SCG’18 2-0.
Weinig kansen, maar wel winst voor RKPVV. Er werd gewonnen van SCG’18. Johan van Lierop zette de openingstreffer na tien minuten op zijn naam. Daarna was het knokken op het middenveld en wachten op de volgende goal. Die goal kwam op naam te staan van Anthony van Lierop. Er werd gewonnen op karakter, maar dat maakte voor assistent-trainer Frens Geerlings niet zo veel uit. “We staan vijf punten los! Wat wil je nog meer?” 2-0 is de eindstand.

Helmondia – Den Dungen 3-0.
“We hadden in het begin een beetje moeite, maar daarna konden we druk zetten”, zegt trainer Juan Bonilla over de wedstrijd. In de eerste helft duurde het even voordat er werd gescoord, maar net voor rust scoorde Amos Letwory het eerste doelpunt van de wedstrijd. Na rust bleef Helmondia druk zetten waarmee er fouten bij de tegenstander werden geforceerd. Amos Letwory schoot zijn tweede doelpunt twintig minuten na rust binnen. Niet lang daarna was het wederom Letwory die tot scoren kwam. Helmondia wint met 3-0 door een knappe hattrick.

Boekel Sport – Handel 1-5.
Handel heeft met overtuigende cijfers gewonnen in de derby tegen Boek Sport. Teun Graat opende de score namens Handel. Boekel kwam daarna op gelijke hoogte, maar dat was van korte duur. Rob Manders zette Handel weer op voorsprong. Net voor rust zorgde Giel Bos ervoor dat Handel zonder al te veel stress aan de thee kon. Na rust probeerde Boekel nog wat terug te doen, maar dat wilde niet lukken. Handel wist nog twee keer het net te vinden. Job Rooijakkers scoorde zijn eerste doelpunt in vier jaar dienst van het eerste van Handel, en Teun Graat zette de eindstand op het bord. Winst voor Handel in de derby: 1-5.

Nijnsel - FC Schadewijk 2-0.
Nijnsel liet FC Schadewijk amper van de eigen helft af en stond bij rust al met 2-0 voor. Na een goede balverovering op het middenveld was het Rob Witlox die scoorde met een bekeken rollertje, 1-0. Jelle de Louw zorgde voor de verdiende 2-0. Na de pauze traden de gefrustreerde bezoekers harder op en zo resulteerde een harde overtreding op Witlox in een rode kaart. Vijf minuten voor tijd kreeg FC Schadewijk nog eens rood na een harde elleboogstoot. Na tien minuten staken werd de wedstrijd uitgespeeld.