Archiefbeeld: RKPVV
Volledig scherm
Archiefbeeld: RKPVV © Orange Pictures / Johann van de Kerkhof

RKPVV pakt periodetitel

Derde klasse D Zuid 2Door een 0-1 overwinning op Den Dungen heeft RKPVV beslag gelegd op de eerste periodetitel. Handel is een maatje te groot voor Nijnsel: 4-1. Helmodia buigt een 2-0 achterstand om in een 2-3 overwinning bij Margriet. 

Handel – Nijnsel 4-1.
De thuisploeg dicteerde de gehele wedstrijd en won terecht met 4-1 van Nijnsel. Teun Graat opende in de twintigste minuut de score voor de ploeg van Tom Jacobs. Vijf minuten later verdubbelde Rob Manders met een kopbal de voorsprong. Direct na de thee scoorde Rick van der Vleuten de aansluitingstreffer. Na iets meer dan een uur spelen besliste Rob Manders de wedstrijd en via Teun Graat werd de eindstand bepaald op 4-1.

Margriet – Helmondia 2-3.
Halverwege keek Helmondia tegen een 2-0 achterstand aan. Na een kwartier viel de openingstreffer en vijf minuten later stond het 2-0 voor de thuisploeg. In de tweede helft rechtte de ploeg van Juan Bonilla de rug en schoot Brian Perenboom knap de bal tegen de touwen. Revelino Kawarmala tekende vijf minuten voor het laatste fluitsignaal voor de gelijkmaker en met een doelpunt in de blessuretijd maakte Stephan van de Water de Helmondse wederopstanding compleet.

Den Dungen – RKPVV 0-1.
Dankzij een minimale 0-1 overwinning op Den Dungen en het verlies van achtervolger Margriet heeft RKPVV beslag gelegd op de eerste periodetitel. De Helmonders speelden een matige eerste helft en hadden moeite om kansen te creëren. In de tweede helft was het goudhaantje Johan van Lierop die uit een hoekschop van Johan van der Laak zich kroonde tot matchwinner en de debutant in de derde klasse de eerste prijs van het seizoen schonk.