Volledig scherm
Heeze - Achiles Veen bekervoetbal met rechts Jeroen van Seggelen van Heeze. © Fotopersburo van de Meulenhof bv

RKSV Heeze stunt tegen Achilles Veen en bereikt finale districtsbeker

DISTRICTSBEKEREersteklasser Heeze staat door een 4-1 zege dinsdagavond op zaterdaghoofdklasser Achilles Veen in de finale van de districtsbeker.

Heeze had in de openingsfase de beste kansen in de wedstrijd die vanwege de verlichting op het trainingsveld werd afgewerkt. De thuisploeg zocht snel de diepte en was via Jeroen van Seggelen twee keer dicht bij een goal. Eerst werd een schot van de middenvelder gesmoord en even later ging een kopbal na een corner van Ivo Moerenhout net naast.

Zaterdaghoofdklasser Achilles Veen kwam in de 29ste minuut op voorsprong toen een corner werd teruggelegd en Sem van der Pijl de 0-1 binnen tikte. Een minuut later was het alweer gelijk toen een lange bal over de defensie heen viel en Ivo Moerenhout in de lange hoek raak schoot, 1-1.

Na de pauze lag het tempo lager en was Heeze dicht bij een voorsprong toen Gijs Moerenhout door broer Ivo werd weggestoken en zijn inzet de doellijn net niet passeerde.

Daarna tikte Heeze-doelman Vincent Jansen een afstandsschot op de paal, voordat Jeroen van Seggelen via de binnenkant van de paal voor 2-1 zorgde. Luttele minuten later maakte Ivo Moerenhout 3-1 en kon de finale Heeze niet meer ontgaan. Jorg van Galen maakte het feest met de 4-1 compleet.

Heeze speelt de finale op 8 juni tegen zaterdageersteklasser Sliedrecht op het terrein van VV Haarsteeg.