Volledig scherm
RKVVO-doelman Sven van den Oever. © FotoMeulenhof

RKVVO-goalie Sven van den Oever wordt een Roadrunner

TRANSFERDoelman Sven van den Oever (21) van tweedeklasser RKVVO gaat in de Verenigde Staten studeren en voetballen. Hij maakt de overstap naar het Angelina College in Texas en gaat spelen voor The Roadrunners, het voetbalteam van de school. 

 ,,Ik moet het vliegticket nog boeken, maar ben van plan om te vertrekken tussen 9 en 12 augustus", vertelt Van den Oever. ,,Het is de bedoeling dat ik daar twee schooljaren naartoe ga om een associate degree te behalen.”

De Veldhovenaar is bezig aan zijn tweede seizoen bij RKVVO en was zondag de grote uitblinker in de thuiswedstrijd tegen koploper FC Eindhoven AV. RKVVO won dat duel met 1-0, waardoor FC Eindhoven AV nog niet het kampioenschap kon vieren. 

In 2017 kwam Van den Oever van UNA af, waar hij al op zijn zestiende bij de selectie aansloot. Eerder was hij ook in de jeugd van FC Eindhoven actief.  Van den Oever verruilde UNA voor RKVVO, omdat hij daar een beter perspectief zag om eerste doelman te worden. ,,En naast een grotere kans op speeltijd had het ook te maken met de begeleiding bij mijn opleiding”, zei Van den Oever, die de opleiding Sport & Bewegen deed. ,,Bij RKVVO kon ik trainer van de B1 worden, kreeg ik een goede stagebegeleider en mocht ik evenementen organiseren. Ze hebben me supergoed geholpen en daar ben ik de club dankbaar voor.”

Omdat RKVVO dit seizoen de tweede periodetitel won, gaat met Van den Oever met de Oerlese ploeg nog nacompetitie spelen voor promotie naar de eerste klasse.