Volledig scherm
VELDHOVEN - Amateurvoetbal: *Marvilde* - *RKVVO* (Marvilde speler 23, *Salim Zeroual*) © FotoMeulenhof

RKVVO loopt bij Marvilde tegen flinke zeperd aan

TWEEDE KLASSE FRKVVO is geen periodekampioen geworden. De ploeg verloor op bezoek bij Marvilde met 4-1.  Someren won op bezoek bij Beerse Boys ter nauwe nood met 2-3. De Valk gaf Mierlo-Hout een lesje effectiviteit: 3-1. 

Marvilde – RKVVO 4-1.
RKVVO kon op bezoek bij buurman Marvilde beslag leggen op de eerste periodetitel maar kreeg een fikse nederlaag te verwerken, Marvilde won met 4-1. In de eerste helft gebeurde er niet bijster veel op sportpark Jongelingsveld. De tweede helft was vijf minuten bezig toen Max van den Akker Marvilde naar de leiding schoot. Salim Zeroual verdubbelde de voorsprong en vijf minuten voor tijd schoot Ties Bazelmans de 3-0 tegen de touwen. In de slotfase scoorde Bart Sanders de eretreffer voor de bezoekers maar via een eigen doelpunt van Dave Jongenelen werd de eindstand bepaald op 4-1.

Beerse Boys – Someren 2-3.
Someren heeft op bezoek bij Beerse Boys een benauwde maar terechte 2-3 overwinning geboekt. Voor trainer Dominik Vergoosen was het puzzelen om elf namen het veld in te sturen, liefst vier basisspelers haakten deze week geblesseerd af. Toch begon Someren uitstekend aan de wedstrijd en scoorde Maico Meulen in de negende minuut de 0-1. Uit een uittrap van doelman Maarten Werts scoorde Thijs Marten nog in het eerste bedrijf de 0-2. In de tweede helft zorgde Daan Mulders voor de aansluitingstreffer. Met nog ruim een kwartier op de klok scoorde Koen de Louw de 1-3 voor de bezoekers. Met zijn tweede treffer bepaalde Daan Mulders de eindstand op 2-3.

Rood-Wit V – Hilvaria 0-2.
Door een 0-2 nederlaag op het eigen sportpark De Korze blijft Rood Wit V puntloos. In de eerste helft was de thuisploeg beter maar wist het niet tot scoren te komen. In de tweede helft waren de ploegen aan elkaar gewaagd en kwamen de bezoekers uit een hoekschop op voorsprong. Rood Wit V drong daarna aan maar het was Hilvaria dat pal voor tijd de eindstand bepaalde op 0-2.

EFC – NWC 1-1.
EFC en NWC hielden elkaar op sportpark De Dieprijt in evenwicht, het werd 1-1. Door dit resultaat kan EFC op 22 december beslag leggen op de eerste periodetitel, het moet dan met drie doelpunten verschil winnen van Beerse Boys. NWC begon in Eersel uitstekend en kwam in de tweede minuut op voorsprong via Timo Janssen. Daarna golfde het spel op en neer maar werd er niet gescoord. In de tweede helft kreeg Chesron Geuns twee goede mogelijkheden om de Astense voorsprong te verdubbelen maar hij faalde in de afronding. EFC drong aan en kreeg via Gijs Wuijts loon na werken: 1-1. Beide ploegen kregen daarna kansen maar gescoord werd er niet meer.

Braakhuizen – Oirschot Vooruit 2-1.
In een wedstrijd waarin beide teams aan elkaar gewaagd waren heeft Braakhuizen met 2-1 gewonnen van Oirschot Vooruit. De openingsfase was voor de bezoekers maar met het nodige geluk wist Braakhuizen een achterstand te voorkomen. Vijf minuten voor het rustsignaal viel de openingstreffer voor de ploeg van Jeroen van der Schoot. Ibrahim Sanatci schoot fraai binnen. Oirschot Vooruit kwam via een benutte strafschop van Joris Swaanen na iets meer dan een uur op gelijke hoogte. Het was echter Anthony de Haan, die vanaf de strafschopstip Braakhuizen de winst schonk.

De Valk – Mierlo-Hout 3-1.
Een uiterst effectief De Valk heeft op het eigen sportpark Valkennest met 3-1 gewonnen van Mierlo-Hout. Iedere mogelijkheid die de ploeg van Harjan de Wit in de eerste helft kreeg was raak. Nory Saanen opende in de tiende minuut de score en via twee doelpunten van Ralf van Beek was het na ruim een half uur al 3-0 voor de thuisploeg. In de tweede helft drong Mierlo-Hout aan maar verder dan een eretreffer van Lars Giessen kwam het niet.

Sparta’25 – Valkenswaard 4-2.
De bezoekers kregen op sportpark Heereind de eerste mogelijkheden maar faalden in de afronding. Sparta ’25 nam daarna het initiatief en via Michiel Koot, Daan van Heijnsbergen en een benutte strafschop van Jeremy Raaijmakers ging het met een 3-0 voorsprong aan de thee. Een opportunistisch spelend Valkenswaard kwam in de tweede helft via Mike van Dijk en Thom van der Donk terug tot 3-2. De ploeg van Patrick Methorst moest daarna met tien man verder na een directe rode kaart voor Jeremy Raaijmakers. Valkenswaard kon niet profiteren en zag Freek Schoonens de eindstand bepalen op 4-2.