Oirschot Vooruit - Beerse Boys
Volledig scherm
Oirschot Vooruit - Beerse Boys © Foto van de Meulenhof

RKVVO verliest derby en topper tegen EFC; Oirschot Vooruit verslaat Beerse Boys

TWEEDE KLASSE FRKVVO verloor op eigen veld de topper en derby tegen EFC, waardoor de Oerlenaren de koppositie nu moeten delen met RKSV Mierlo-Hout. Oirschot Vooruit won de derby tegen Beerse Boys, die voor het eerst in negen jaar weer werd gespeeld.

Mierlo-Hout – Marvilde 3-2.
Mierlo-Hout is dankzij een zwaarbevochten overwinning op Marvilde gedeeld koploper in de tweede klasse F. Het werd 3-2 voor de ploeg van Raymond Koenraadt. In de eerste helft had de thuisploeg veel balbezit en kwam het op slag van rust op voorsprong via een schot van Chafik Mezziani. Op het uur verdubbelde Richard Rooijakers de voorsprong voor de Helmonders: 2-0. Marvilde rechtte de rug en binnen tien minuten stond het via treffers van Robbert Born en Max van den Akker alweer 2-2. Marvilde had het overwicht maar het was Mierlo-Hout dat via Thom Meeuwsen alsnog de overwinning naar zich toe trok.

RKVVO – EFC 0-3.
EFC heeft koploper RKVVO een gevoelige slag toegebracht met de eerste nederlaag van het seizoen. Door de zege bleven de Eerselnaren zelf ongeslagen. In de eerste maakte EFC RKVVO het voetballen onmogelijk en creëerde  zelf een handvol kansen. Desondanks werd er gerust met 0-0. Na de pauze begon Oers goed, maar viel de goal aan de andere kant. Bram Jansen zorgde voor 0-1. Op het uur kreeg RKVVO-spits Bart Sanders vanaf elf meter de kans op de gelijkmaker, maar hij miste. Tien minuten later schoot Jesse van Gerwen vanaf de stip wel raak (0-2) en moest de thuisploeg vanwege de tweede gele kaart van Jetze Beelen met tien man verder. Samim Yusofi maakte in de 81ste minuut nog 0-3.

NWC – Rood Wit V 2-0.
NWC heeft op sportpark ’t Root een belangrijke 2-0 overwinning geboekt op het nog puntloze Rood Wit V. De wedstrijd was in het eerste half uur erg rommelig van beide kanten. Na iets meer dan een half uur kwam de thuisploeg op voorsprong via een rake kopbal van Timo Janssen. Vijf minuten na de thee was Janssen met een uithaal in de verre hoek wederom trefzeker. NWC kreeg daarna enkele goede mogelijkheden om verder uit te lopen, maar het had pech in de afronding. Jeroen van Deursen raakte de lat waardoor er in de stand geen verandering meer kwam.

Braakhuizen – De Valk 3-1.
In een gelijkopgaande eerste helft kwamen beide ploegen niet tot scoren. Vlak na rust opende Anthony de Haan namens Braakhuizen de score. In de 49ste minuut schoof hij de bal met ‘buitenkantje rechts’ in het doel. Braakhuizen kon niet lang van de voorsprong genieten, want in de 56ste minuut was het Luc Nouwen die namens De Valk de score weer gelijk trok: 1-1. Mike de Meij kopte de thuisploeg in 70ste minuut naar een 2-1 voorsprong. Tien minuten later zorgde diezelfde De Meij voor de beslissing. Hij zette de eindstand op het bord: 3-1.

Oirschot Vooruit – Beerse Boys 2-0.
De zaterdag 17 jaar geworden Koen Versteden mocht voor de tweede keer in de basis starten bij Oirschot Vooruit en opende op slag van rust de score in de derby. Na een voorzet van Fons Meeuwis schoof Versteden de bal voorbij keeper Rob Wilborts, 1-0. Beide ploegen waren in de eerste helft goed aan elkaar gewaagd geweest. Vanaf de 55ste minuut moest Beerse Boys verder met tien man, verdediger Stijn van Heerbeek kreeg rood voor een overtreding op aanvoerder Joris Swaanen. Doelman Rob Wilborts hield de bezoekers met diverse goede reddingen nog lang in de wedstrijd en had mazzel dat een schot van Bram Meeuwis in de 71st minuut op de lat belandde. In de 86ste minuut deelde Swaanen de genadeklap uit aan Beerse Boys: 2-0.

Hilvaria – Sparta ’25 3-7.
Sparta ’25 heeft op bezoek bij Hilvaria een ruime 3-7 overwinning geboekt. De ploeg van Patrick Methorst wist met 3-7 te zegevieren. Via Michiel Koot kwam de ploeg uit Beek en Donk in de openingsfase op voorsprong. Binnen het half uur stond het dankzij treffers van Rick van Heijnsbergen en Jeremy Raaijmakers met 0-3 voor. Op het half uur deed de thuisploeg iets terug. Met zijn tweede treffer zorgde Van Heijnsbergen voor de 1-4 ruststand. In de tweede helft kwam Hilvaria vroeg op 2-4 maar Raaijmakers en wederom Koot zorgden voor een 2-6 tussenstand. In de slotfase kregen beide ploegen een strafschop, Raaijmakers schoot zijn derde tegen de touwen en bepaalde de eindstand op 3-7.

Someren – Valkenswaard 3-4.
Valkenswaard heeft in een spektakelstuk met 3-4 gewonnen op bezoek bij Someren. De thuisploeg gaf een zeker lijkende 3-1 voorsprong in de tweede helft uit handen. Valkenswaard begon goed aan de wedstrijd en kwam via Max Braken op voorsprong. Daarna nam de thuisploeg het initiatief in handen en dankzij twee treffers van Maico Meulen ging het met een 2-1 voorsprong aan de thee. De tweede helft was amper bezig of Koen de Louw had Someren op 3-1 geschoten. Met zijn tweede treffer bracht Max Braken de spanning terug en via Mitchel Kluijtmans stond het kort daarop gelijk. Niels Schweren trok in de slotfase aan de noodrem en dit leverde een strafschop op voor de bezoekers. Erwin Isbouts faalde niet en schonk zijn team de overwinning.