Rob Kapteijns voetballer bij SBC in Son en Breugel
Volledig scherm
Rob Kapteijns voetballer bij SBC in Son en Breugel © Fotopersburo van de Meulenhof bv

Rob Kapteijns daalt bij SBC noodgedwongen af

TRANSFERAanvaller Rob Kapteijns (28) neemt afscheid van de selectie van SBC. Hij gaat volgend seizoen bij de club uit Son en Breugel in het derde elftal voetballen. 

,,Na overleg met de hoofdtrainer heb ik besloten om te stoppen en in het derde te gaan voetballen", vertelt Kapteijns. ,,Door mijn fysieke gesteldheid en langzame spierherstel ben ik niet meer instaat om twee keer in de week te trainen, en dat zijn toch de voorwaarden van het voetballen bij ons in de selectie. Vandaar het besluit om een stapje terug te doen. Beetje jong op mijn 28ste, maar het is niet anders.”

Kapteijns beleefde in het seizoen 2011-2012 als speler uit de eigen kweek zijn doorbraak in de hoofdmacht van SBC en kroonde zich destijds met veertien goals in de derde klasse meteen tot ploegtopscorer. Het jaar erop werd hij met SBC kampioen en kwam nadien met de club twee jaar in de tweede klasse uit. Na de degradatie in 2015 liet Kapteijns zich door motivatieproblemen en blessureleed afzakken naar het zesde van SBC. Na drie seizoenen in dat team te hebben gevoetbald, keerde Kapteijns in 2018 terug bij het eerste elftal.  

  1. Wouter Peters van Nuenen zegt het voetballen even vaarwel

    Wouter Peters van Nuenen zegt het voetballen even vaarwel

    Na lange tijd met blessures te hebben getobd, maakte Wouter Peters op zondag 8 maart bij hoofdklasser Nuenen thuis tegen AWC zijn eerste speelminuten van het seizoen. De competitie kwam vervolgens tot een vroegtijdig einde en nu is duidelijk dat de 25-jarige middenvelder voorlopig ook niet meer terugkeert op het veld. ,,Het was een lastige beslissing, maar ik heb besloten om voor nu even te stoppen met voetballen”, geeft Peters aan.