Volledig scherm
Archiefbeeld Ronald de Koning © Jan Hermsen

Ronald de Koning neemt na 550 wedstrijden afscheid van Best Vooruit; Brabantia blijft in eerste klasse

Eerste Klasse CNa 550 wedstrijden is er een eind gekomen aan de carrière van Ronald de Koning bij Best Vooruit. De Koning nam afscheid met een 2-2 gelijkspel tegen HVHC. Voor Brabantia was een 0-2 overwinning op Nemelaer genoeg om volgend jaar ook nog in de eerste klasse actief te zijn.

Nemelaer – Brabantia 0-2.
Brabantia heeft het vege lijf gered na een 0-2 zege op bezoek bij Nemelaer. De bezoekers kwamen zeven minuten voor rust op voorsprong. Ferry Aerts werd neergelegd in het zestienmetergebied, waarna Florian Ross de penalty benutte. Een minuut voor tijd maakte Aerts het karwei zelf af met de 0-2, waardoor Brabantia ook volgend seizoen in de eerste klasse uitkomt.

’t Zand – Oirschot Vooruit 4-0.
Oirschot Vooruit moet via de nacompetitie handhaving proberen te bewerkstelligen. In de laatste competitiewedstrijd werd ruim verloren bij ’t Zand. Halverwege was het 2-0 en in het tweede bedrijf liep ’t Zand uit naar 4-0.

Prinses Irene – Rhode 0-3.
Stan van de Mortel kopte Rhode naar 0-1 en nog voor rust maakte Van de Mortel ook 0-2. Na de pauze probeerde Prinses Irene het nog even, maar Rhode besliste het duel snel. Mart Krusemann werd diep gestuurd en uit zijn voorzet kon Serge Voss zonder problemen de 0-3 scoren. Daarna kregen Krusemann en Martijn van Boerdonk een applauswissel, voor hen was het de laatste wedstrijd in Rhode 1.

Best Vooruit – HVCH 2-2.
Na 550 wedstrijden heeft aanvoerder Ronald de Koning afscheid genomen als speler bij Best Vooruit. In het laatste duel werd gelijkgespeeld tegen HVCH. De bezoekers kwamen in de negende minuut op voorsprong. In de tweede helft kwam Best Vooruit via Stijn Beekx op gelijke hoogte, voordat Robin Buiks na een prachtige solo 2-1 maakte. HVCH maakte in de 77ste minuut 2-2.