Volledig scherm
keeper stock © ANP XTRA

Rood Wit‘62-keeper laat vriendin achter in Ibiza om nacompetitie veilig te stellen

VIJFDE KLASSE E ZUID 2Een paar uur voor de aftrap stapte de keeper van Rood-Wit´62, Wessel Knapen, uit het vliegtuig. De doelman moest zijn vakantie in Ibiza afbreken om met zijn ploeg nacompetitie proberen veilig te stellen. 

De vakantie met zijn vriendin was al een tijdje geboekt, maar Knapen had een afspraak met zijn trainer gemaakt.  “Als we in de maand april de belangrijke wedstrijden tegen de concurrenten zouden winnen, dan zou ik terugkomen voor deze wedstrijd”, zegt Knapen. Zo gezegd zo gedaan en dus boekte de doelman voor honderdzestig euro een los ticket om terug te vliegen. “Ik heb een hele lieve vriendin die mij gewoon laat terugvliegen. Zij zit er nog tot woensdagavond”, vervolgt de doelman zijn verhaal. 

Rood-Wit´62 won met 0-5 van Nederwetten. Al binnen tien minuten stond de ploeg van Knapen op een 0-2 voorsprong. “Toen we al zo snel 0-2 voorstonden dacht ik bij mezelf dat er net zo goed iemand anders op doel had kunnen staan. Maar toen ik daarna een belangrijke save maakte wist ik dat ik niet voor niets was teruggekomen.”