Archieffoto
Volledig scherm
Archieffoto © RGB Stock

Rood-Wit’67 en DVS maken er een doelpuntenspektakel van

VIJFDE KLASSE E ZUID 1Rood-Wit'67 en DVS maakten er voor de toeschouwers een spektakel van: 3-5. SVSH wint met 0-4 op bezoek in Knegsel. Kampioen Riethoven verliest thuis van Hulsel met 1-3.

Knegselse Boys – SVSH 0-4.
De Someren-Heidenaren dicteerden het spel en kwamen kort voor rust op voorsprong door een kopgoal van Erwin Toonders. De tweede helft bleef onder controle van de bezoekers en Toonders had de wedstrijd van zijn leven. Hij was eigenhandig verantwoordelijk voor de eindstand en scoorde vier keer.

Riethoven – Hulsel 1-3.
De kampioen Riethoven kwam op voorsprong via Joey van Otten. Enige tijd later moest Lars van Driel echter met rood het verlaten nadat hij een doorgebroken speler had neer gehaald. De penalty die volgde werd benut door Hulsel doelman Michiel van Limpt. In de tweede helft kwam Riethoven kracht tekort om door te drukken. Na een eigen doelpunt van Willem Tops, was het Tom Roest die namens Hulsel de eindstand bepaalde en de 1 -3 maakte.

Pusphaira - De Weebosch 0-4.
In de eerste helft was Puspharia de bovenliggende partij, maar kon niet de kansen benutten. De Weebosch kwam door een fout van Puspharia op voorsprong. Wilco Jansen maakte met een lob de 0-1. Na rust kwam De Weebosch beter voor de dag. Jeroen Goossens maakte een hattrick op aangeven van Sjors de Backer: 0-4

Rood-Wit’67 – DVS 3-5.
Na 10 minuten keek Rood-Wit al tegen een 0 – 2 achterstand aan door uitgespeelde doelpunten van Roel de Greef en Wester Wester. In de 13e minuut kwam de aansluitingstreffer en die 1- 2 werd gemaakt door Robin van Vuurden. Na rust kwam DVS op een 1-3 voorsprong in de 51ste minuut door een kopbal van Wester. Binnen tien minuten maakte Nick Lucassen weer de 2-3 en in de 73ste minuut was het Maarten Derks met de gelijkmaker voor Rood-Wit. In de slotfase was DVS echter te klinisch en maakte nog de 3-4 door weer De Greef en zelfs de 3-5 door Dirk Schellekens.

Casteren – Terlo 4-0.
In de vijfde minuut opende Siem van Esch de score, 1-0. Na een half uur spelen haalde hij opnieuw uit en de rebound was het Pim Smolders met de 2-0. Net voor rust scoorde Smolders nogmaals en de ruststand werd 3-0. In de tweede helft bepaalde Richard Swaans uit een penalty de 4-0 eindstand.

DEES – De Bocht’80 5-2.
In de slotfase van een gelijkopgaande eerste helft zette Mitchell Toorop DEES op voorsprong en werd 1-0 de ruststand. Na rust kwam DEES snel op dreef en maakte Toorop binnen tien minuten nog twee doelpunten en had zo zijn hattrick te pakken. Gabby Gijzen maakte namens De Bocht’80 de een goede aanval af, 3-1. Weer kort hierna sloeg de thuisploeg twee keer toe, Bart Dieker en Wilco Couwenberg zetten de 4-1 en 5-1 op het scorebord. In de laatste minuut scoorde Thijs van Dongen de 5-2 maar de wedtrijd was al beslist.

Dosko’32 – Netersel 0-0.
De wedstrijd tussen Dosko’32 en Netersel bood weinig spektakel voor de toeschouwers. Netersel leek niet gekomen te zijn om voluit te spelen en de thuisploeg kon ook geen potten breken. Een terecht gelijkspel, met weinig kansen over en weer.

  1. Danilo Verus zwaait weer af bij SV Valkenswaard

    Danilo Verus zwaait weer af bij SV Valkens­waard

    Danilo Verus (36) keert volgend seizoen niet terug onder de lat bij tweedeklasser SV Valkenswaard. Hij zet opnieuw een punt achter zijn carrière. Dat deed Verus in 2018 ook al na drie jaar het doel van hoofdklasser Nuenen te hebben verdedigd, maar op 1 december 2019 maakte hij zijn comeback in de competitiewedstrijd van SV Valkenswaard uit tegen Marvilde. Nadien speelde hij nog zes duels. De uitwedstrijd tegen Beerse Boys op 8 maart (uitslag 0-0) was zijn laatste optreden bij SV Valkenswaard.