Volledig scherm
Emiel van der Steen (links), hier in actie tegen Hapert, maakte twee doelpunten voor RPC in de bekerwedstrijd tegen ZSC. © FotoMeulenhof

Rood-Wit V schakelt Hapert na strafschoppen uit; RPC elimineert ZSC

RPC en Rood-Wit V zijn door naar de derde ronde van de districtsbeker. RPC won dinsdagavond met 2-4 bij ZSC in Westerhoven. Rood-Wit V versloeg na strafschoppen Hapert. Eerder plaatsten Nuenen, Best Vooruit, Brabantia, FC Eindhoven, Bladella, PSV, SBC, Reusel Sport, Unitas’59,  Waalre en Nuenen 2 zich al voor de derde ronde. De loting is donderdagavond in de kantine van SV Someren.

Hapert - Rood-Wit V 1-1 (Rood-Wit V wint na strafschoppen). 

In de vierde minuut kwam Hapert door een doelpunt van Kevin Raaijmakers op een 1-0 voorsprong na matig ingrijpen van de Rood-Wit-defensie. In de 26ste minuut zorgde Mike Meulenbroek met een fraai afstandsschot voor de gelijkmaker, 1-1. Dat stond het na 90 minuten  nog steeds, waardoor strafschoppen de beslissing moesten brengen. Daarin trok Rood-Wit V aan het langste eind.

ZSC - RPC 2-4.

Na twee doelpunten van Emiel van der Steen leek er weinig aan de hand voor RPC met een 0-2. voorsprong. Maar in de slotfase van de eerste helft lieten de bezoekers de teugels vieren en daar profiteerde ZSC dankbaar van via doelpunten van Olav Kuijlaars en Boyd van den Ouweland, 2-2.  Na de pauze herstelde RPC de marge van twee goals door een benutte strafschop van Sidney Gakpo en een doelpunt van Vincent Bogaerts.