Sten Otter voetballer bij RPC Eindhoven
Volledig scherm
Sten Otter voetballer bij RPC Eindhoven © Fotopersburo van de Meulenhof bv

RPC-doelman Sten Otter houdt het voor gezien

Doelman Sten Otter (31) van tweedeklasser RPC hangt na dit seizoen zijn handschoenen aan de wilgen. Na anderhalf jaar uitgeschakeld te zijn geweest door een kruisbandblessure keerde hij begin dit seizoen terug onder de lat bij de Stratumse club.

“Na vijf operaties aan mijn linkerknie heb ik nu al weken last van rechterknie”, licht Otter zijn besluit toe. ,,Ik speel met ontstekingsremmers om het seizoen uit te kunnen spelen. Daarbij is de motivatie minder aan het worden en haal ik niet meer het niveau dat ik nastreef. Ik wil ook voorkomen dat ik in het dagelijks leven blijvend problemen houd. Hopelijk kan ik mijn carrière bij RPC afsluiten zonder nacompetitie te hoeven spelen voor lijfsbehoud. Na mijn vorige operatie heb ik alles op alles gezet om af te sluiten bij ‘mijn’ club. Dat is gelukkig nog gelukt.”

Otter begon in de jeugd van RPC en maakte tussen 2004 en 2007 een uitstapje naar de junioren van UNA. Hij keerde vervolgens terug naar RPC en kwam daar direct bij het eerste elftal. In 2014 werd Otter met RPC kampioen in de derde klasse en stapte toen over naar Marvilde. Met die club behaalde de doelman in 2016 het kampioenschap in de tweede klasse. 

In de zomer van 2017 verruilde de nu in Reusel woonachtige Otter Marvilde weer voor RPC. Het laatste halfjaar bij Marvilde kwam hij door zijn kruisbandblessure niet meer in actie en vorig seizoen was hij bij RPC ook nog uit de roulatie. Na een meniscusoperatie in maart 2018 kon hij begin dit seizoen weer fit aansluiten bij de selectie.