Volledig scherm
© FotoMeulenhof/Jean Pierre Reijne

RPC zet Tivoli met duidelijke cijfers aan de kant

Derde klasse D Zuid 1RPC kende een hele makkelijke middag tegen toekomstige buurman Tivoli: 7-1. DBS en Unitas'59 maakten het spannend. Unitas kwam op een 1-4 voorsprong, maar zag DBS terugkomen tot 3-4. Uiteindelijk was dat ook de eindstand. 

RPC – Tivoli 7-1. 
De toekomstige buurman van Tivoli op sportpark De Heihoef had halverwege al ruime afstand genomen. In de eerste helft scoorden Rick Wijnen, Timothy Aarts, Vincent Bogaerts, Kirubel Solomon Gebre Dingil en Sander Bertels voor RPC. Na de pauze liet Wijnen de score met twee goals oplopen tot 7-0, voordat Giuseppe Miraglia de eretreffer voor Tivoli maakte: 7-1.

DBS – Unitas’59 3-4. 
Dominic Drijver zette Unitas’59 in een spannende pot op voorsprong. Nawid Sadat verdubbelde de score voor de bezoekers, voordat Tim van der Velden DBS terug in de wedstrijd bracht. Na de pauze maakte Sadat 1-3 en Gregor Buenen 1-4, voordat DBS door goals van Marijn van Asten en Corné van Son terug in de wedstrijd kwam. Een punt leverde dat niet op.

Gestel – PSV 1-1. 
Gestel zette PSV in de openingsfase onder druk en dat resulteerde in een kopbal van Adam Abdessalami, die over vloog. Patrick Kraker maakte in de 76ste minuut de 1-0 nadat de keeper de bal losliet bij een poging van aanvoerder Henny Noyen. Drie minuten later verscheen de 1-1 op het bord toen een corner van Toufik Belhaj in een keer binnenviel. Kraker kreeg daarna nog een goede kans op een tweede goal, maar het bleef bij een gelijkspel.

Hapert – Bladella 1-1.
Hapert begon fel en kreeg vanaf de aftrap een haast niet te missen kans, maar Frans Leijten schoot naast. Het bleef daarna open huis in de achterhoede van Bladella en daar maakte Dave Koolen gebruik van, 0-1. Daarna had Bladella veel balbezit, zonder tot veel gevaar voor de goal te komen. Tien minuten voor tijd werd een inzet van Luuk de Bruin door Hapert-verdediger Luuk Saris in eigen doel gewerkt, 1-1.

Hoogeloon – Wilhelmina Boys 4-1.
Hoogeloon won ook haar tweede duel in de derde klasse. Na 32 minuten schoot Niels Luyten Hoogeloon op aangeven van Tom de Laat op voorsprong. Direct na de thee verdubbelde Jordy Bruininx de score voor de thuisploeg, die daarna via Richard van den Broek en opnieuw Luyten uitliep naar 4-0. Huib Bergkamp tekende daarna vanaf eigen helft voor de eretreffer namens Wilhelmina Boys.

MMC Weert – Budel 2-1.
Budel heeft op bezoek in Weert geen resultaat kunnen behalen. Halverwege stonden de Limburgers al op een 2-0 voorsprong. Na de pauze maakte Jelle Martens uit een strafschop de aansluitingstreffer, maar verder kwam Budel niet.

Reusel Sport – SBC 0-2.
SBC toonde een stuk meer inzet dan tijdens de verliespartij tegen Hoogeloon van vorige week. Rob Kapteijns zette de bezoekers al in de derde minuut op voorsprong. Tien minuten voor rust verdubbelde Dirk van Eck de score voor SBC. In de tweede helft kwamen de oranjehemden stevig onder druk te staan, maar Reusel Sport slaagde er niet in dichterbij te komen.