Volledig scherm
Rudy Wetzel © Pusphaira

Rudy Wetzel ruilt Pusphaira in voor Wilhelmina Boys

TRAINERSCARROUSELHet hoofdbestuur van voetbalvereniging Wilhelmina Boys heeft afgelopen week overeenstemming bereikt met Rudy Wetzel over de invulling van het hoofdtrainerschap in het voetbalseizoen 2019/2020. Daarmee heeft de vereniging invulling gegeven aan de vacature die gaat ontstaan door het vertrek van de huidige oefenmeester Toon van der Loo, die vanwege gewijzigde werkomstandigheden aan het einde van het lopende seizoen zijn dienstverband moet beëindigen.

Wetzel (63) is momenteel hoofdtrainer bij Pusphaira. Met hem haalt Wilhelmina Boys een trainer in huis met zeer veel ervaring met voetbal op alle niveaus. Wetzel heeft als speler op een hoog amateurniveau geacteerd, en is tevens bij diverse verenigingen als profvoetballer actief geweest. Op jonge leeftijd heeft hij het trainersvak al opgepakt, na zijn CIOS-opleiding heeft hij het TC-2 diploma behaald en later volgde hij met succes de UEFA-A en de UEFA-A-jeugd opleiding van de KNVB.

Wetzel werkte onder andere bij  Vitesse, FC Utrecht, PSV, Rust Roest, Unitas’59, Someren, NWC, Mierlo Hout, EMK en  Pusphaira. Met Wetzel haalt Wilhelmina Boys een zeer ervaren en van voetbal bezeten trainer in huis, die veel oog heeft voor de ontwikkeling van (jeugd)spelers en die binnen de vereniging ook verder kijkt dan alleen naar het vaandelteam. Het hoofdbestuur van de club denkt dan ook dat de aanstelling van Wetzel als hoofdtrainer de stabiliteit van de vereniging en de ontwikkeling van (jeugd)spelers ten goede zal komen.

Assistent-trainer Tom Franse blijft ook het komende seizoen in die rol actief bij de vereniging. Het vertrouwen van de vereniging in het functioneren van Franse is groot en hij wordt door de club daarom ook in staat gesteld om zich verder te ontwikkelen en de opleiding UEFA-B bij de KNVB te gaan volgen. De ambitie van Wilhelmina Boys en Tom Franse is dat hij op termijn de functie van hoofdtrainer binnen de club zal kunnen gaan vervullen.