Rutger Roza (rechts) namens Valkenswaard in actie tegen Sparta'25.
Volledig scherm
Rutger Roza (rechts) namens Valkenswaard in actie tegen Sparta'25. © Jos Pennings

Rutger Roza en Joery van Breemen van Valkenswaard terug naar DVS

TRANSFERVijfdeklasser DVS ziet middenvelder Rutger Roza (27) en verdediger Joery van Breemen (27) terugkeren van SV Valkenswaard. In 2017 volgden ze de omgekeerde route. 

Roza, die al op zijn zestiende in het eerste elftal van DVS debuteerde, promoveerde in 2019 als basisspeler met Valkenswaard via de nacompetitie naar de tweede klasse. Afgelopen seizoen verscheen hij ook in de drie pouleduels van de districtsbeker aan de aftrap, maar in de laatste wedstrijd op 15 september 2019 tegen eersteklasser Brabantia viel hij uit. Roza bleek een zware knieblessure te hebben opgelopen en kwam sindsdien niet meer in actie. DVS-trainer Sander Bosch: ,,Rutger is nog aan het revalideren. Dat kan nog tot december duren helaas, maar voor DVS is hij een grote aanwinst.”

Van Breemen speelde na zijn transfer aanvankelijk ook in het eerste van Valkenswaard, maar verdween daarna naar de achtergrond. Via het tweede elftal zakte hij vorig zomer met diverse selectiegenoten af naar het vierde team. Hij begon zijn voetbalcarrière in de jeugd van Waalre en stapte daarna over naar DVS.

Naast Roza en Van Breemen komen ook David da Silva (Dommelen 2) en Lars van Gelderen (Valkenswaard 2) naar DVS, dat achttien jeugdspelers ziet doorstromen naar de selectie.