Ruud van den Dungen
Volledig scherm
Ruud van den Dungen © Jean Pierre Reijnen

Ruud van den Dungen, Jerome Habets en Dennis van Gulik zoeken het in België hogerop bij SV Herkol

TRANSFERDe Zuidoost-Brabanders Ruud van den Dungen (30), Jerome Habets (30) en Dennis van Gulik (21) blijven volgend seizoen in België voetballen, maar stappen met zijn drieën over van Lindelhoeven uit de tweede provinciale naar het in de eerste provinciale uitkomende SV Herkol uit Neerpelt. 

Bij Herkol wordt het drietal herenigd met trainer Ivo Bernaerts, die onlangs voortijdig vertrok bij Lindelhoeven. De oud-speler van SV Budel volgt bij Herkol Budelnaar Eric van Kessel  op, oud-speler van onder anderen PSV, FC Utrecht en FC Groningen. 

 ,,Bij Lindelhoeven wisten ze begin januari nog niet precies of ze ons konden houden, dus toen hebben Jerome en ik besloten om na een gesprek met Herkol naar die club te gaan”, vertelt Van den Dungen, die dit seizoen topscorer was bij Lindelhoeven met zestien doelpunten in 22 wedstrijden. ,,Herkol is een niveautje hoger dan Lindelhoeven en ook dichtbij. Daarnaast klikte het goed met de sportief verantwoordelijke mensen bij Herkol en wilden ze al meerdere jaren dat zowel ik als Jerome daarheen kwam, maar was het er in het verleden niet van gekomen.”

Ruud van den Dungen speelde in het verleden bij Dommelen, FC Eindhoven, De Valk (waarvoor hij in het seizoen 2011-2012 24 goals maakte in de hoofdklasse), FC Oss, Witgoor Sport en Helson Helchteren. Na in 2017 al een half seizoen voor Lindelhoeven te zijn uitgekomen, sloot hij in de zomer van 2018 weer aan bij die club. Jerome Habets kwam uit voor Groene Ster, Nuenen en Branddonk en speelde ook sinds 2018 bij Lindelhoeven. Dennis van Gulik (die eerder de achternaam Neeteson droeg) was actief bij Willem II en Nuenen en voetbalde sinds dit seizoen bij Lindelhoeven. 

  1. Wouter Peters van Nuenen zegt het voetballen even vaarwel

    Wouter Peters van Nuenen zegt het voetballen even vaarwel

    Na lange tijd met blessures te hebben getobd, maakte Wouter Peters op zondag 8 maart bij hoofdklasser Nuenen thuis tegen AWC zijn eerste speelminuten van het seizoen. De competitie kwam vervolgens tot een vroegtijdig einde en nu is duidelijk dat de 25-jarige middenvelder voorlopig ook niet meer terugkeert op het veld. ,,Het was een lastige beslissing, maar ik heb besloten om voor nu even te stoppen met voetballen”, geeft Peters aan.