Volledig scherm
Sander Bertels eerder dit seizoen aan de bal voor Marvilde tegen zijn oude en nieuwe club RPC. © Ruud Bertels

Sander Bertels van Marvilde strijkt na zeven jaar weer bij oude liefde RPC neer

TRANSFERMiddenvelder Sander Bertels (28) van Marvilde keert terug zijn oorspronkelijke club RPC. Hij verliet de Stratumse vereniging in 2012 om vervolgens een jaar voor Rood-Wit Veldhoven uit te komen en voetbalt nu voor het zesde seizoen bij Marvilde. Zowel zijn huidige als nieuwe ploeg speelt in de tweede klasse F, Marvilde staat vierde en het als dertiende geklasseerde RPC moet waarschijnlijk nacompetitie gaan spelen voor lijfsbehoud.

,,Ik wilde altijd nog terugkeren naar RPC”, vertelt Bertels. ,,Er spelen nog een hoop bekenden in het eerste elftal, en al mijn vrienden voetballen daar in lagere elftallen. Doordat de jongens waar ik jaren mee heb samen gespeeld bij Marvilde bijna allemaal stoppen, vind ik dit het ideale moment om weer bij RPC te gaan spelen. Daarnaast wil ik de mooie stap die RPC gaat maken naar het nieuwe sportpark graag meemaken. En mocht RPC nu onverhoopt nog degraderen, dan gaan we volgend seizoen voor het kampioenschap.”

Bertels begon in de jeugd van RPC en keerde er in 2008 al eens eerder terug na een vierjarig verblijf in de opleiding van FC Eindhoven. Hij brak vervolgens meteen door in de hoofdmacht en werd in zijn eerste jaar in RPC 1 kampioen in de vierde klasse. Na vier seizoenen in het eerste van RPC te hebben gevoetbald, wilde Bertels hogerop en vertrok naar tweedeklasser Rood-Wit Veldhoven. Met de club degradeerde hij, waarna hij door een transfer naar Marvilde toch in de tweede klasse actief bleef. Met Marvilde kwam Bertels na een kampioenschap in 2016 één seizoen in de eerste klasse uit.

Naast Bertels nemen nog zes spelers met een lange staat van dienst afscheid van het vaandelteam van Marvilde. Danny Das (30), Michael Maessen (35) en Steven Cools (28) stoppen. Tommy van de Wiel (30) keert terug naar naar zijn oude club UNA, om daar in het dertiende elftal te gaan voetballen. Gijs Kiebert (28) gaat in Gerwen bij RKGSV 2 spelen. Vincent Bartholomeus (26) blijft bij Marvilde, maar zakt af naar het tweede team.

Marvilde strikte tot dusver vier nieuwe spelers: Twan Demin (UNA), Selim Zeroual (Someren), Mark van Doorn (Rood-Wit V) en Clint van Doorn (SBC).