Volledig scherm
Dirk van Eck van SBC torent boven Rick Verbeek van PSV uit. © Erwin Goossens

SBC pakt periodetitel tegen PSV; Reusel Sport klopt op valreep Budel

DERDE KLASSE ZUID 1Koploper SBC heeft in de topper tegen PSV de zevende zege (2-0) op rij behaald en palmde zo ook de eerste periodetitel in. Reusel Sport won met 1-2 bij SV Budel door een doelpunt in de laatste minuut.

SBC - PSV 2-0.
Lijstaanvoerder SBC liet dit seizoen nog geen punt liggen en versloeg ook directe achtervolger PSV. SBC verzekerde zich zo van de eerste periodetitel. In de eerste helft ging het redelijk gelijk op, met de beste kans na een half uur voor PSV’er Mike Hovestadt. Keeper Dennis den Hollander van SBC hield zijn doel schoon en zag even later hoe Rob Kapteijns  een voorzet van Sam Weijers binnen frommelde, 1-0. Na de pauze was de thuisploeg de betere, maar nadat Sander van Kersbergen vroeg in de tweede helft de 2-0 maakte, bleven goals uit.

SV Budel - Reusel Sport 1-2.
In de eerste helft waren beide teams goed aan elkaar gewaagd. Nadat in de 40ste minuut een schot van Reusel Sport-spits Jim Daniëls net naast het doel van Budel verdween, trok een minuut later aan de andere kant van het veld verdediger Rick Louwers aan de noodrem toen spits Koen Bogers in scoringspositie dreigde te komen. Scheidsrechter Van den Brink toonde zich coulant en trok geel voor Louwers, die vervolgens op slag van rust de score opende.  Na een voorzet van Dave Hermans kopte Louwers de 0-1 binnen. Budel begon sterk aan de tweede helft. In de 50ste minuut verdween een voorzet van Jasper Beerten rechtstreeks in het doel, 1-1. Budel kreeg vervolgens een handvol kansen om op voorsprong te komen. In de 89ste minuut redde doelman Paul Dijkmans van Reusel Sport nog knap op een inzet van dichtbij van Koen Bogers. In de laatste minuut trok Reusel Sport aan het langste eind. Steef Vosters nam de hoekschop en invaller Mark Faes kopte raak: 1-2.

DBS - Hapert 0-0.
Hapert nam het initiatief en DBS gokte op de omschakeling. Voor rust kregen beide teams kansjes. Het was Hapert dat op voorsprong leek te komen door een treffer van Kevin Raaijmakers, maar de scheidsrechter had al gefloten vanwege een hoofdblessure aan de zijde van DBS. Na rust vergaten Yorick Hooijen en Raaijmakers namens Hapert voor 0-1 te zorgen. Ook DBS verzuimde kleinere kansen om te zetten in goals.

Valkenswaard - Tivoli 2-0.
Valkenswaard zat bij rust op rozen. Nick Tijssen en Martijn Bax zorgden in de eerste helft voor comfortabele 2-0 voorsprong. In de tweede helft leek Ron Bakermans voor 3-0 te zorgen, maar de scheidsrechter keurde het doelpunt af.

Spoordonkse Boys - Wodan 0-0.
De kelderkraker eindigde in een puntendeling en dus pakte Spoordonkse Boys voor het eerst dit seizoen een punt. De thuisploeg blijft de hekkensluiter en Wodan staat een plekje hoger met slechts twee punten. Wodan kreeg al vroeg in de wedstrijd een strafschop. Mohamed Oukadi ging achter de bal staan, maar keeper Kevin van Agt hield zijn doel schoon. Wodan was in het restant van de eerste helft de bovenliggende partij, maar uitgespeelde kansen waren er amper. Na rust waren de teams redelijk gelijkwaardig, kwam Spoordonkse Boys er nog een paar keer dreigend uit, maar was het voetbal matig: 0-0

Dommelen - Wilhelmina Boys 2-1. Dommelen en Wilhelmina Boys kwamen pas na rust tot scoren. Dommelen liep binnen het uur uit naar 2-0 door een succesvolle lob van Max van Leeuwen en een schot in de kruising van Luc Steevens. In de 86ste minuut bracht Stef Vervloet vanaf de strafschopstip de spanning terug (2-1), maar de drie punten bleven in Dommelen.

Unitas’59 - Sparta’25 3-1.
De bezoekers waren voor rust de bovenliggende partij, maar na een tactische aanpassing in de pauze kwam Unitas’59 in de tweede helft beter voor de dag. Sparta’25 kwam desondanks op voorsprong, al werd de score nog helemaal omgebogen door goals van Virgil Niekoop, Shane van Bosstraten en Romario Aveloo: 3-1.

  1. Overzicht | Sparta'25 - Wodan in slotfase stilgelegd door zware blessure bij Wodan-speler, HVV pakt periodetitel
    AMATEURVOETBAL

    Overzicht | Sparta'25 - Wodan in slotfase stilgelegd door zware blessure bij Wo­dan-spe­ler, HVV pakt periodeti­tel

    Ook op Tweede Paasdag wordt er weer volop gevoetbald op de amateurvelden. In de derde klasse D (Zuid 1) heeft Dommelen de degradatiekraker met 3-1 gewonnen van Spoordonkse Boys. Het duel tussen Sparta'25 en Wodan werd twee minuten voor tijd stilgelegd omdat Wodan-speler Tom van de Pol een zware blessure opliep. RKVVO gaat op eigen veld met 1-8 de boot in tegen Hilvaria.