Volledig scherm
Jelle Schijvenaars (tweede van rechts). © Orange Pictures

Schijvenaars scheurt kruisband af, seizoen UNA-spits voorbij

UNA-spits Jelle Schijvenaars (32) heeft de kruisband in zijn rechterknie afgescheurd en komt dit seizoen niet meer in actie.

De lange aanvaller raakte een kleine maand geleden in het uitduel van UNA tegen OFC (2-1 verlies) geblesseerd. ,,Een bittere pil”, aldus de oud-speler van onder meer PSV en FC Eindhoven. ,,Het gebeurde twee minuten voor tijd en ik voelde gelijk dat het mis was, dan hoop je op alles behalve de kruisband.”

Tien jaar geleden scheurde Schijvenaars de kruisband in zijn linkerknie al eens af, nu gaat het om het rechter gewricht. ,,Zo ben ik weer in balans”, reageerde de spits nog luchtig. ,,Helaas hoort zoiets bij het voetbal. In januari volgt waarschijnlijk een operatie. Daarna wil ik herstellen en fit worden om er nog een keer vol voor te gaan. Buiten dit voel ik me nog altijd goed.”

Aflopend contract

De Eindhovenaar keerde vorig seizoen terug bij UNA na tussen 2012 en 2014 ook al voor de geelzwarten zijn uitgekomen. Het contract van Schijvenaars loopt aankomende zomer af, het is nog onduidelijk of dat verlengd gaat worden.