Volledig scherm
Steensel Vessem © Foto van de Meulenhof

Scorebord draait overuren bij Wodan; Steensel wint topper van Vessem

VIERDE KLASSE GSteensel bleef voor de negende wedstrijd op rij ongeslagen en nam de tweede plaats over van Vessem. Wodan en Bergeijk zorgen voor een doelpuntenfestijn.

Steensel - Vessem 4-2.
De thuisploeg begon sterk en kwam na zeven minuten op voorsprong, Robin Lepelaars opende de score, 1-0. Naarmate de eerste helft vorderde kreeg Vessem een steeds groter overwicht. Dat resulteerde in de 41ste minuut in de 1-1 van Toon van Sambeek. In de 56ste minuut namen de gasten de leiding, na een hoekschop van Frans van Diessen prikte Merijn van Ham raak, 1-2. Een minuut later stond het weer gelijk. Steensel sloeg ook toe uit een corner. Gijs Theuws nam die en Stephan Coset trof doel, 2-2. De thuisploeg drukte vervolgens door. Marijn van de Ven verschalkte in de 73ste minuut doelman Marijn van Rooij met een lob (3-2) en Gijs Theuws deelde de genadeklap uit, 4-2.

Waalre – Hulsel 1-0.
Bart Cox werd bij Waalre de held van de wedstrijd. De 32-jarige middenvelder nam niet alleen het enige doelpunt van de wedstrijd voor zijn rekening, maar scoorde ook nog eens op bijzondere manier. Halverwege de eerste helft speelde Zico van Donk zich vrij en wipte de bal vervolgens over zijn tegenstander waarna Bart Cox met een fraaie omhaal Waalre op voorsprong zette, 1-0. Het bracht na vijf nederlagen op rij Waalre weer eens de winst. Na de voorsprong verzuimde de thuisploeg om door te drukken waardoor het in de slotfase nog even moest vrezen. Waalre-aanvaller Kees Uijthoven miste twee minuten voor rust een strafschop. Zijn inzet werd gestopt door Hulsel-keeper Michiel van Limpt.

Riethoven – SDO’39 1-4.
Riethoven was aanvankelijk de betere ploeg en kwam via een afstandsschot van Willem Tops op een 1 - 0 voorsprong. Daarna was de thuisploeg de weg kwijt en hielp het SDO’39 in het zadel. Via Niels Heesakkers (2), Martijn Hellegers en Michel Jansen kon de ploeg uit Lage Mierde de volle buit mee naar huis nemen, 1-4.

Acht – Dommelen 0-1.
Voor rust was het een gelijkopgaande strijd De beste kans was een kwartier voor rust voor Acht. Een schot vanaf twintig meter van Robin Bloks werd gekeerd door Dommelen-keeper Dennis Soeteman. Meteen na de pauze opende Jordy van der Heijden na een verdedigingsfout bij Acht de score voor de bezoekers, 0-1. In de 70e min. had Jonathan van Doorn de 0-2 op zijn schoen, maar zijn schot trof de paal. Uit de rebound schoot Tom van Hoek voor een leeg doel over. Het slotoffensief van Acht bracht twee mogelijkheden voor Luca van Selm. Die trof een uitblinkende doelman Soeteman op zijn weg.

Wodan – Bergeijk 3-5.
Na zes minuten man Bergeijk een 0-1 voorsprong door een treffer van Gijs Jansen. Ward Cox verdubbelde even later de voorsprong, 0-2. Halverwege de eerste helft kwam Wodan terug in de wedstrijd door toedoen van Bilal El Klai,1-2. Roy Veraa bepaalde de ruststand op 1-3. Na de pauze bracht een sterke periode de thuisploeg door treffers van Yassine Dahmazi en Max Nijst terug in de wedstrijd, 3-3. In de laatste twintig minuten liep Bergeijk vervolgens weer weg. Stijn Cuypers was met twee doelpunten scherprechter.

HMVV – ZSC 0-2.
ZSC was de hele wedstrijd de bovenliggende partij. Het duurde tot halverwege de tweede helft voordat het in de score tot uitdrukking werd gebracht. De 16-jarige jeugdspeler Luuk van Beek opende de score voor de bezoekers, 0-1. Vlak voor tijd maakte Juul Huijbers na een voorzet van Jorg Houtappels er 0-2 van.

De Raven – De Weebosch 2-0.
De Weebosch was in de eerste 40 minuten de betere ploeg. Vlak voor rust zette de thuisploeg aan zonder tot grote kansen te komen. Vlak na de pauze hadden de bezoekers pech dat een afstandsschot via de binnenkant van de paal weer terug het veld insprong. Toch kwam De Raven op voorsprong. Een voorzet van Max Borrenbergs werd door Stephan Frencken verzilverd, 1-0. De 2-0 kwam even later op naam van Huib Borrenbergs.