Volledig scherm
PREMIUM
Een moment uit het duel SDO’39-HMVV. © Beeld Werkt

SDO’39 75 dagen zonder competitievoetbal: ‘Absurd, dit is echte competitievervalsing’

AMATEURVOETBALSDO’39 speelde zijn laatst competitieduel op 25 november. Op eigen veld werd Nieuw Woensel met 2-1 verslagen nadat een week eerder de belangrijke dorpenderby met HMVV met dezelfde cijfers werd gewonnen. Inmiddels zijn we 73 dagen verder en wachten de oranje-zwarten nog steeds op hun volgende wedstrijd. SDO-coach Niels Gevers heeft er geen goed woord voor over: ,,Dit is van de zotten.”

De Belgische hoofdcoach had zich zijn laatste seizoen in dienst van SDO anders voorgesteld. ,,Het is echt onwerkelijk wat er hier gebeurd. Er is geen enkel ander team van de eerste tot de vijfde klasse dat zo weinig wedstrijden heeft gespeeld”, weet Gevers. Vorig seizoen was het buurman HMVV uit Hooge Mierde dat die titel op zijn naam kreeg. ,,Ze moeten ons in Mierde wel hebben ja”, probeert Gevers het nog te relativeren.

  1. Overzicht | Sparta'25 - Wodan in slotfase stilgelegd door zware blessure bij Wodan-speler, HVV pakt periodetitel
    AMATEURVOETBAL

    Overzicht | Sparta'25 - Wodan in slotfase stilgelegd door zware blessure bij Wo­dan-spe­ler, HVV pakt periodeti­tel

    Ook op Tweede Paasdag wordt er weer volop gevoetbald op de amateurvelden. In de derde klasse D (Zuid 1) heeft Dommelen de degradatiekraker met 3-1 gewonnen van Spoordonkse Boys. Het duel tussen Sparta'25 en Wodan werd twee minuten voor tijd stilgelegd omdat Wodan-speler Tom van de Pol een zware blessure opliep. RKVVO gaat op eigen veld met 1-8 de boot in tegen Hilvaria.