Volledig scherm
Bas Rijkers © De Valk

Seizoen voor Bas Rijkers (De Valk) al voorbij voordat het begonnen is: ‘Een hele klap’

AMATEURVOETBALBas Rijkers (23) wilde het plezier in het voetballen terugkrijgen en keerde daarom in de zomer van Wilhelmina'08 terug naar De Valk. Maar al in de eerste oefenwedstrijd van het nieuwe seizoen sloeg voor hem het noodlot toe: de verdediger scheurde de voorste kruisband van zijn knie af. ,,Een verkeerde beweging en het seizoen is voorbij.”

Er was niemand in de buurt toen Rijkers twee weken geleden na een uurtje voetballen in het duel met Acht wilde wegdraaien en zijn been bleef staan. ,,Je hoort wel eens dat mensen die hun kruisband afscheuren iets horen knappen. Dat hoorde ik niet en ik ben zelf naar binnen gelopen. Daarom hoopte ik dat het meeviel.” Maar woensdag kreeg Rijkers de uitslag van een mri-scan met daarin het nieuws dat hij helemaal niet had willen horen. Zijn seizoen is al voorbij voordat het überhaupt begonnen is. ,,Dat was echt een klap.” 

Het herstel zal zo'n negen maanden in beslag nemen, vanaf het moment dat hij geopereerd kan worden. ,,Dat duurt ook nog even, want door een botkneuzing zit er nog veel vocht in mijn knie. Als dat weg is, kunnen we pas een operatie inplannen.”

Vanuit de Valkenswaardse tweedeklasser, waar Rijkers veel mensen kent, heeft hij veel steunbetuigingen gekregen. Fans van De Valk zullen hem komend seizoen, dat zondag start met een bekerwedstrijd tegen LHC, ook nog wel langs de lijn kunnen zien. ,,Ik probeer wel wat wedstrijden te gaan kijken. Maar de frustratie van niet mee kunnen doen blijft.”