Volledig scherm
© Foto van de Meulenhof/Dave Hendr

Someren krijgt pak voor de broek in Valkenswaard

TWEEDE KLASSE FSomeren heeft op bezoek bij Valkenswaard een flinke nederlaag geleden. Marvilde wint aantrekkelijke wedstrijd bij NWC. Rood Wit Veldhoven laat houdt titelkandidaat Sparta'25 op een punt.

Oirschot Vooruit – Braakhuizen 3-1.
Oirschot Vooruit heeft het treffen met Braakhuizen met 3-1 gewonnen. Ibo Zanatsy opende vroeg in de wedstrijd de score voor Braakhuizen, 0-1. In de twaalfde minuut kreeg Oirschot Vooruit een strafschop na een overtreding op Fons Meeuwis, dit cadeautje werd vakkundig uitgepakt door Joris Swaanen, 1-1. In de tweede helft kwam de thuisploeg via diezelfde Swaanen op voorsprong, 3-1. Met nog een kwartier op de klok bepaalde Gijs Sebregts de eindstand op 3-1.

Valkenswaard – Someren 5-0.
Valkenswaard boekte een overtuigende 5-0 overwinning op een zwak Someren. Het eerste wapenfeit was van de bezoekers maar Koen de Louw schoot vrij voor doel op de lat. Vijf minuten voor het rustsignaal kwam Valkenswaard op voorsprong dankzij Thom van de Donk, 1-0. Twee minuten later kopte diezelfde Van de Donk ook de 2-0 tegen de touwen. In de tweede helft werd het duel al vroeg op slot gegooid dankzij een doelpunt van Yannick Lacroix, 3-0. Met zijn derde van de middag tilde Van de Donk de stand naar 4-0. Erwin Isbouts in de slotfase de eindstand bepaalde op 5-0.

Sparta’25 – Rood-Wit V 1-1.
Sparta’25 heeft in de titelrace averij opgelopen tegen degradatiekandidaat Rood Wit V. Op sportpark ’t Heereind bleef het steken op 1-1. In de eerste helft leek er geen vuiltje aan de lucht voor de ploeg van trainer Patrick Methorst. Rick van Heijnsbergen maakte op het half uur de openingstreffer, 1-0. In de tweede helft kwam Rood Wit V steeds beter in de wedstrijd, na iets meer dan een uur spelen resulteerde dit in de gelijkmaker van Jan van Hout. De thuisploeg drong daarna aan maar een hard werkend Rood Wit V hield stand, eindstand 1-1.

NWC – Marvilde 2-4.
Marvilde won in een aantrekkelijke wedstrijd met 2-4 van NWC. Via een vrije trap van Luuk Castelijns kwam NWC in de negende minuut op voorsprong, 1-0. Lang konden de oranjehemden echter niet genieten van de voorsprong; zestig teller later maakte Twan Demin de 1-1. In de tweede helft was Marvilde sterker en kwam het op voorsprong dankzij Robbert Born, 1-2. Teun van Erp maakte op het uur de 2-2. Het overwicht van Marvilde werd uiteindelijk ook zichtbaar op het scorebord. Clint van Doorn tikte de 2-3 tegen de touwen en via een benutte strafschop van Max van den Akker werd de eindstand bepaald op 2-4.

De Valk – RKVVO 2-0.
De Valk heeft de thuiswedstrijd tegen RKVVO met 2-0 gewonnen. De ploeg van trainer Harjan de Wit speelde een sterke eerste helft en kwam pal voor rust op voorsprong dankzij Luuk Broers, 1-0. De tweede helft was amper drie minuten bezig toen Ralf van Beek de voorsprong naar 2-0 tilde. RKVVO probeerde daarna zich terug te knokken in de wedstrijd maar de overwinning van De Valk kwam nimmer in gevaar.

EFC – Mierlo-Hout 2-0.
EFC heeft uitstekende zaken gedaan in de titelrace van de tweede klasse F, het won op sportpark Dieprijt met 2-0 van directe concurrent Mierlo-Hout. In de eerste helft had de thuisploeg het meeste balbezit en werd het een enkele keer dreigend maar werd er niet gescoord. Op het uur kreeg EFC een strafschop welke werd benut door Jesse van Gerwen, 1-0. Mierlo-Hout drong daarna aan en kreeg enkele kansen maar doelman Jesse Theuws speelde ijzersterk. Op aangeven van Samim Yusofi kopte Dennis van Sambeek de 2-0 tegen de touwen.

Hilvaria – Beerse Boys 3-2.
Beerse Boys heeft in de slotminuut met 3-2 verloren op bezoek bij Hilvaria. De bezoekers uit Middelbeers kwamen in de twaalfde minuut op voorsprong dankzij een benutte strafschop van Ruud Willems, 0-1. In de tweede helft speelde Beerse Boys de bal uit voor een blessurebehandeling, nadat deze plaatsgevonden had werd de bal teruggespeeld maar gevangen door de wind viel deze in het doel, 1-1. Hilvaria gaf Beerse Boys vanaf de aftrap vrije doortocht en zo werd het 1-2 dankzij Niels van Heerbeek. In het laatste kwartier ging het echter mis en scoorde de thuisploeg nog twee keer, eindstand 3-2.