Volledig scherm
Jaccy van den Enden maakte een hattrick, op bezoek bij Stormvogels'28. © Rene Manders

Sparta'25 door in beker, SBC en Helmondia uitgeschakeld

DISTRICTSBEKERDonderdagavond werden diverse wedstrijden in de districtsbeker gespeeld. Sparta'25 en ZSV-2 bereikten de volgende ronde. Helmondia, Neerkandia, Gemert-2 en SBC zijn uitgeschakeld.

Districtsbeker Zuid 2

Helmondia - Wihelmina’08 2-4. Tegen Wilhelmina ’08 uit Weert wist SC Helmondia één helft goed stand te houden. De equipe van Juan Bonilla kwam na iets meer dan een kwartier op voorsprong dankzij Luigi Burhenne. Pal voor rust werd het uit het niets gelijk. In de tweede helft waren de Limburgers sterker en liepen uit naar 1-4 alvorens Stefan van de Water de 2-4 tegen de touwen schoot. ,,We deden het de eerste helft goed maar ik de tweede helft zie je het kwaliteitsverschil terug” aldus Bonilla

Schijndel - Gemert 2 1-0. De reserves van Gemert hebben op bezoek bij Schijndel met 1-0 verloren. Via een vrije trap kwam de thuisploeg in de eerste helft op voorsprong. Gemert 2 kon geen vuist maken en kreeg in de slotfase nog twee rode kaarten: Roy Olislagers en Dennis van Rooij mochten voortijdig gaan douchen. ,,We waren verre van goed vandaag en dan pakken we in de slotfase nog tweede domme rode kaarten, ik baal enorm.” Aldus Mats Raijmakers, trainer van Gemert 2.

HBSV - ZSV 2 1-5. Het tweede elftal van ZSV had geen enkele moeite met vierdeklasser HBSV, in Hout-Blerick werd het 1-5. Vanaf het eerste fluitsignaal was ZSV beter en domineerde het de wedstrijd. Voor ZSV scoorden Thijs Maas (3), Rudi van de Berkmortel en Koen Janssen.

Neerkandia – Meterik 1-5. Neerkandia heeft de bekerwedstrijd tegen Meterik met grote cijfers verloren. De ploeg van Marty Heijmans verloor met 1-5. Bij het rustsignaal stond het al 0-3. In de tweede helft wist Gert Swinkels de eer te redden voor de thuisploeg. ,,We hebben vandaag voetballes gekregen” zo gaf Heijmans na de wedstrijd toe.

Stormvogels’28 - Sparta’25 1-4. Sparta’25 heeft een eenvoudige overwinning geboekt op Stormvogels ’28. De ploeg van Patrick Methorst speelde in de eerste helft slordig maar ging dankzij twee treffers van Jaccy van den Enden met een voorsprong aan de thee. In de tweede helft volmaakte Van den Enden zijn hattrick. Rick van Heijnsbergen bepaalde de eindstand in de slotfase op 1-4.

Districtsbeker Zuid 1

BMC - SBC 2-0. SBC verspeelde in de competitie nog geen punt, maar de koploper van de derde klasse D ging donderdagavond in de tweede ronde van de districtsbeker in Berlicum onderuit bij BMC, een middenmoter uit de derde klasse C. SBC kreeg genoeg kansen, maar verzuimde die te verzilveren. BMC toonde zich effectiever en trok zo met 2-0 aan het langste eind. 

  1. Overzicht | Sparta'25 - Wodan in slotfase stilgelegd door zware blessure bij Wodan-speler, HVV pakt periodetitel
    AMATEURVOETBAL

    Overzicht | Sparta'25 - Wodan in slotfase stilgelegd door zware blessure bij Wo­dan-spe­ler, HVV pakt periodeti­tel

    Ook op Tweede Paasdag wordt er weer volop gevoetbald op de amateurvelden. In de derde klasse D (Zuid 1) heeft Dommelen de degradatiekraker met 3-1 gewonnen van Spoordonkse Boys. Het duel tussen Sparta'25 en Wodan werd twee minuten voor tijd stilgelegd omdat Wodan-speler Tom van de Pol een zware blessure opliep. RKVVO gaat op eigen veld met 1-8 de boot in tegen Hilvaria.