amateurvoetbal *Max Sonnemans* (midden aan de bal) van SV Someren
Volledig scherm
amateurvoetbal *Max Sonnemans* (midden aan de bal) van SV Someren © Foto van de Meulenhof/Dave Hendr

Sparta’25 pakt punt in laatste minuut; Marvilde wint voor de eerste keer dit seizoen

TWEEDE KLASSE FOp bezoek bij Someren nam Sparta’25 in de laatste minuut van de wedstrijd alsnog een punt mee. Rene Brouwers schoot een penalty tegen de touwen. Marvilde pakte de eerste overwinning van dit seizoen. Zonder problemen werd Hilvaria opgerold.

SV Someren – Sparta ’25 2-2.

Het Somerse kunstgrasveld was door de regen haast onbespeelbaar geworden. Met name in de eerste helft leverde dat een foutenfestival op. Zo viel ook het eerste doelpunt. Jeremy Raaijmakers strafte een fout in de Someren-verdediging genadeloos af: 0-1. Na de rust nam de thuisploeg van trainer Dominik Vergoossen het heft in handen. Via een voorzet van Thijs Martens die in het doel waaide kwam de ploeg op 1-1. Een kwartier voor het einde kwam Someren zelfs op voorsprong door een intikker van Justin Hoeben: 2-1. In de laatste minuten leek Someren zeker van de overwinning, maar niets bleek minder waar. Spartaan Rick van Heijnsbergen werd onderuit gehaald in de zestien en verdiende een penalty. René Brouwers nam de pingel voor zijn rekening en faalde niet: 2-2.

Oirschot Vooruit – Rood Wit V 2-1.

Daan Hagemeier werd diep in blessuretijd de matchwinner in het duel met Rood Wit V. De spits van Oirschot Vooruit bepaalde met een intikker de eindstand op 2-1. In de tiende minuut was Hagemeier al trefzeker en opende hij de score voor de thuisploeg. Na een knappe actie scoorde Jan van Hout op het half uur de gelijkmaker. In de tweede helft was de wedstrijd volledig in evenwicht en leek de wedstrijd in een gelijkspel te eindigen. Hagemeier besliste echter anders en schonk Oirschot Vooruit de overwinning.

Hilvaria – Marvilde 0-3.

Op bezoek in Hilvarenbeek heeft Marvilde de eerste overwinning van het seizoen geboekt, het werd 0-3. Al na een kwartier was het raak voor de bezoekers uit Veldhoven: Max van den Akker was trefzeker. Ruim vijf minuten later scoorde Ferry Aerts 0-2. Dit was tevens de ruststand. In de tweede helft kreeg Marvilde legio kansen maar was het alleen Aerts die met zijn tweede treffer van de middag de eindstand bepaalde op 0-3.

RKVVO – De Valk 3-0.

In Oerle won RKVVO op overtuigende wijze van De Valk, het werd 3-0. Al in de vierde minuut kwam de thuisploeg op voorsprong dankzij een treffer van Bram van der Velden. RKVVO bleef daarna de betere maar kwam in de eerste helft niet meer tot scoren. In het tweede bedrijf was De Valk sterker maar met nog twintig minuten op de klok verdubbelde Martijn van Dijk de voorsprong voor RKVVO. In de laatste minuut bepaalde Jordan Bujitu de eindstand op 3-0.

SV Valkenswaard – Beerse Boys 3-2.

Op sportpark Den Dries heeft SV Valkenswaard een benauwde maar verdiende overwinning geboekt op Beerse Boys: 3-2. In de zesde minuut opende Tom van de Donk de score voor de thuisploeg. Tien minuten later was het Stijn van Heerbeek die de gelijkmaker voor Beerse Boys tegen de touwen knikte. In de tweede helft begonnen de bezoekers sterk en kwamen ze via Daan Mulders op voorsprong. Vijf minuten later was het alweer gelijk en wederom was Tom van de Donk de doelpuntenmaker. Na iets meer dan een uur spelen bepaalde Brian Vermeer de eindstand op 3-2 voor SV Valkenswaard.

NWC – Braakhuizen 1-1.

Door een rake kopbal van Mike de Meij in de blessuretijd heeft Braakhuizen één punt overgehouden aan het duel met NWC. De thuisploeg was de hele wedstrijd de bovenliggende partij en kreeg in de eerste helft dotten van kansen via Chesron Geuns en Jeroen van Deursen. Het spelbeeld veranderde in de tweede helft nauwelijks en NWC dacht op voorsprong te komen via Youri van Brussel maar hij zag de doelman van Braakhuizen ternauwernood redding brengen. Braakhuizen kreeg via Remco van Wetten een mogelijkheid maar zijn inzet spatte op de lat uiteen. Met een treffer vier minuten voor tijd leek Chesron Geuns matchwinner te worden tot Mike de Meij de gelijkmaker scoorde.

Mierlo-Hout – EFC 1-2.

EFC heeft op bezoek bij Mierlo-Hout een terechte overwinning geboekt: 1-2. In de openingsfase waren beide ploegen aan elkaar gewaagd. Mierlo-Hout kwam via een kopbal van Jasper Lalisang op voorsprong. Direct vanaf de aftrap kreeg EFC een vrije trap welke benut werd door Dennis van Sambeeck. Op slag van rust trok Martijn van Thiel na een verkeerde terugspeelbal aan de noodrem en mocht hij met een rode kaart inrukken. EFC domineerde in de tweede helft en Max van Limpt schoot de bezoekers op voorsprong. Mierlo-Hout probeerde daarna de gelijkmaker te forceren maar dit lukte niet.