Kampioensfeest Sparta'25
Volledig scherm
Kampioensfeest Sparta'25 © © Orange Pictures / ERWIN GOOSSENS

Sparta'25 wint makkelijk van PSV en mag zich door verlies van Valkenswaard tot kampioen kronen

Derde klasse D Zuid 1Sparta'25 mag zich kampioen van de derde klasse D zuid 1 noemen. De ploeg maakte op de Herdgang gehakt van PSV AV: 0-4. En omdat Valkenswaard van Hapert verloor was de titel zeker voor Sparta'25. 

PSV – Sparta’25 0-4.
,,Dit was echt een perfecte overwinning”, zei Sparta’25-trainer Patrick Methorst terwijl hij zijn kampioensshirtje over zijn schouders trekt. Zijn ploeg haalde vanmiddag het kampioenschap binnen door PSV met 0-4 van de mat te vegen op De Herdgang. De gebroeders Van Heijnsbergen waren de twee grote mannen bij Sparta’25. Na twaalf minuten was het al raak. Een razendsnelle counter eindigde in de voeten van Daan van Heijnsbergen: 0-1. Twintig minuten later was het diezelfde Daan van Heijnsbergen die de 0-2 voor zijn rekening nam. Na de rust veranderde het spelbeeld niet. PSV wist niet om te gaan met de druk die Sparta bleef geven. De 0-3 viel al snel deze keer door Rick van Heijnsbergen, die een corner binnenkopte. Het slotakkoord was toch weer voor de 16-jarige Daan van Heijnsbergen. Hij kwam slim voor zijn man en tikte de 0-4 binnen. In de laatste minuten kregen die bezoekers nog een penalty. Doelman Kamiel Pennings kreeg van zijn ploegmaten de kans om een doelpuntje mee pikken. Zijn schot ging echter recht in de handen van zijn collegakeeper. Door het verlies van Valkenswaard bij Hapert, kroonde Sparta’25 zich tot kampioen en kon de schaal de lucht in.

Hapert – Valkenswaard 2-1.
Hapert bleef voor de tiende keer op rij ongeslagen en maakt nog kans op de derde periode. Yorick van Veldhoven tekende in de twaalfde minuut met het hoofd voor 1-0 nadat een verre ingooi van Luuk Saris door Dave Koolen werd verlengd. Op slag van rust kwam Valkenswaard op gelijke hoogte, toen Erwin Isbouts een hoekschop binnenwerkte. Mauro van Houtum maakte in de tweede helft na een mooie solo de 2-1. Isbouts raakte daarna nog de paal, maar het bleef bij 2-1 en daardoor gaat de titel naar Sparta’25.

Spoordonkse Boys – SBC 2-1.
Spoordonkse Boys behaalde een belangrijke zege in de strijd om degradatie. Roel van Nunen tekende in de veertiende minuut voor 1-0 en na rust zorgde Van Nunen via een penalty ook voor 2-0. Joost van Heck kopte SBC terug in de wedstrijd, maar Spoordonk hield de voorsprong vast.

Wodan – Tivoli 4-1.
Door twee doelpunten van Romano Schalks pakte Wodan al snel een 2-0 voorsprong. Tivoli kreeg goede kansen, maar die werden gepareerd door de debuterende doelman Stef Harks. Joey van Hoof bracht Tivoli terug in de wedstrijd, maar kort na rust scoorde Ngozi Okunde 3-1. Arne Hoekstra bepaalde de eindstand op 4-1.

Budel – Dommelen 3-1.
Halverwege was het nog 0-0, na de pauze trok Budel het duel naar zich toe. Luc Nouwen zette Budel vanaf de stip op voorsprong, voordat Koen Daris uit een voorzet van Tom van Hoek Dommelen op 1-1 zette. Daarna miste Luc Steevens een strafschop voor de bezoekers. Door nog twee goals van Nouwen won Budel alsnog.

Reusel Sport – Wilhelmina Boys 2-1.
In de eerste helft kregen geen van beide ploegen grote kansen. Na de pauze kwam de thuisploeg op voorsprong door een doelpunt van Dave Hermans. Invaller Hassanne Djibo Omanou tekende voor 1-1, voordat Wilhelmina Boys met tien man verder moest na twee keer geel voor Bas van der Heijden. Een minuut voor tijd maakte Nick Wouters de winnende goal voor Reusel Sport.

DBS – Unitas’59 5-2.
Tim van der Velden opende de score voor DBS, daarna pakte Unitas’59 de voorsprong door goals van Shane van Bosstraten en Nassim Markgraaf. Door twee goals van Toon Sweegers nam DBS de leiding weer over en via goals van Djes Koekendorp en nogmaals Sweegers kwam de eindstand op 5-2 uit.