Volledig scherm
© FotoMeulenhof

Spelers HVV door het lint, Milheezer Boys wint Bamibal-derby

VIERDE KLASSE F ZUID 2Milheezer Boys heeft de Bamibal-derby tegen Bavos met 2-0 gewonnen. HVV verloor van Mariahout met 4-1. Twee spelers van HVV verloren naast de wedstrijd ook hun zelfbeheersing en mochten vroegtijdig douchen. 

Milheezer Boys – Bavos 2-0.
De Bamibal-derby werd een prooi voor de thuisploeg, het wist op het eigen sportpark ’t Rooi Bavos met 2-0 te verslaan. De ploeg van Han van Rosmalen begon uitstekend aan de derby en kwam via Rob Keunen al vroeg in de wedstrijd op voorsprong. De thuisploeg bleef de bovenliggende partij in de eerste helft maar wist niet meer te scoren. In de tweede helft verdubbelde Stijn Broeks de voorsprong waarna het duel beslist was.

MULO – Rood-Wit’62 4-3.
De stadsderby tussen MULO en Rood Wit ’62 werd verrassend gewonnen door de thuisploeg, op sportpark De Braak werd het 4-3. De ploeg van Wim de Roy was uiterst effectief en kwam via doelpunten van Jeremy Lammers, Stefan Klaasens en Tom Otten op een 3-0 voorsprong. Jordy van de Boom en Ceyhun Cetindas zorgden voor spanning door de stand naar 3-2 te tillen. Via Jeremy Lammers werd het 4-2 waarna Mo Ameziane de eindstand bepaalde op 4-3. Trainer Wim de Roy was een tevreden man: ,,We hebben een jonge groep en er zit zoveel talent in, ik ben extreem trots.

Mariahout – HVV Helmond 4-1.
Koploper HVV Helmond leed op bezoek bij Mariahout een forse 4-1 nederlaag, de Helmonders eindigden de wedstrijd met negen spelers. De ploeg van Wilko Verhoeven begon furieus aan de wedstrijd en dankzij doelpunten van Sander Schepers, Dennis Veldpaus en Danny van de Laar stond het na een kwartier al 3-0 voor de thuisploeg. Jordy van Wetten zorgde voor de 3-1 ruststand. In de tweede helft kreeg Fuat Yahia een directe rode kaart voor een slaande beweging. Niet veel later moest ook Appie Yahia het veld verlaten. Twee keer geel voor commentaar op de leiding. Daarna kreeg hij nog een directe rode kaart voor spugen. Zelf ontkent hij. Danny van de Laar bepaalde de eindstand op 4-1. 

ASV’33 – Mifano 1-2.
Op sportpark De Hut heeft Mifano een benauwde maar verdiende 1-2 overwinning geboekt op ASV ’33. De ploeg uit Mierlo begon sterk aan de wedstrijd maar zag Maurice van Hoof twee goede kansen om zeep helpen. Na iets meer dan een half uur kwam het via Stefan Schippers op voorsprong en pal voor rust werd het 0-2 door een rake kopbal van Jan Verberne. In de tweede helft veranderde het spelbeeld nauwelijks en grossierde Mifano in het missen van mogelijkheden. Uit het niets kwam ASV dankzij Maarten Verbakel op 1-2. Het slotoffensief leverde echter niets meer op.

Brandevoort – ELI 4-1.
Op sportpark Brandevoort heeft de ploeg van Patrick van Hout na een sterke tweede helft met 4-1 gewonnen van ELI uit Lieshout. De bezoekers kwamen in de openingsfase via een benutte strafschop van Niels den Bol op voorsprong maar nog voor het rustsignaal trok Heino Westerlaken de stand gelijk. In de tweede helft schakelden de Helmonders een tandje bij en scoorde Wessel Aerts de 2-1. Met zijn eerste balcontact scoorde de debuterende Stan Cox de 3-1 en in de slotfase knikte Luuk van Stiphout de 4-1 tegen de touwen.

Stiphout Vooruit – EMK 5-2.
De ploeg van Mario Plugers begon sterk aan de wedstrijd en in de tweede minuut opende Jorn Dekkers de score op sportpark Molenven. Met een rake kopbal verdubbelde Teun Welten tien minuten later de voorsprong. EMK deed via Daan van de Ven op het half uur iets terug waarna Teun Vos de ruststand bepaalde op 3-1. Uit een vrije trap scoorde Robert van de Ven pal na rust de 3-2. Stiphout Vooruit kwam echter niet in de problemen en liep via Jorn Dekkers en Thijs Hebels uit naar een ruime 5-2 overwinning.

Woenselse Boys – RKGSV 6-1.
Met een man minder wist de thuisploeg met ruim verschil te winnen van RKGSV, op sportpark De Hondsheuvels werd het 6-1. Al vroeg in de wedstrijd opende Gio van Bladel de score voor de thuisploeg waarna Rico Hendrikx uit een fraaie vrije trap voor de gelijkmaker zorgde. In het laatste kwartier van de eerste helft moest de thuisploeg met tien man verder nadat Alain Plaum zijn tweede gele kaart van de wedstrijd kreeg. Dankzij doelpunten van Luc Geurts en Jay Jay Gramser ging het toch met een 3-1 voorsprong aan de thee. In de tweede helft scoorden Geurts (2) en verzilverde Van Bladel een strafschop.