Volledig scherm
De Valk, archiefbeeld. © Fotopersburo van de Meulenhof BV

Spelvreugde en discipline brengen De Valk ruime zege op ZSV

Met een uiterst smalle selectie leek De Valk dit seizoen voorbestemd voor een positie onderin de ranglijst. Mocht de ploeg van Ruud van der Rijt het iedere wedstrijd op kunnen brengen om met dezelfde discipline te spelen als tegen ZSV, dan hoeft het niet te wanhopen. 

Met een verdiende 3-0 overwinning stapte de thuisploeg van het veld. De laatste plaats is nu overgedaan aan Hoensbroek. ZSV is uitgeschakeld voor de eerste periode, waarvoor Geldrop de beste kansen heeft.

Het was de tweede zege van dit seizoen. Uitgerekend op het moment dat ZSV de duimschroeven aandraaide en de thuisploeg in de houdgreep leek te krijgen, sloeg De Valk toe. Met enkele schitterende passeerbewegingen liet Sherry Kindo Kamara in de 61e minuut de Zeilbergse verdediging zijn hakken zien en schoot hoog bij de verste paal de 1-0 binnen.

De 2-0 was een cadeau van de bezoekers. Tecer Tufan werd in buitenspelpositie de diepte ingestuurd. Na aanvankelijk te aarzelen vlagde de clubgrensrechter van ZSV veel te laat. Tufan wist wel raad met dit buitenkansje, 2-0. Nauwelijks drie minuten later stond het opeens 3-0. De uit Sierra Leone afkomstige – maar tegen Het Valkennest aan wonende – Kindo Kamara gleed de 3-0 binnen. Daarna speelde De Valk zonder problemen de wedstrijd uit.

DE VALK: Verhoeven; Gulpers, Bruinen, Rijkers, Jansen; Clare, Van de Besselaar, Bombeeck (92. Poos), Tufan (90. Vermeer); Kindo Kamara, Broers (92. Vuvu).

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

poll

Wat is jouw favoriete tribune?

Wat is jouw favoriete tribune?

  • RKSV Braakhuizen (15%)
  • Stiphout Vooruit (21%)
  • DBS (29%)
  • Tongelre (34%)
272 stemmen