Volledig scherm
De Valk, archiefbeeld. © Fotopersburo van de Meulenhof BV

Spelvreugde en discipline brengen De Valk ruime zege op ZSV

Met een uiterst smalle selectie leek De Valk dit seizoen voorbestemd voor een positie onderin de ranglijst. Mocht de ploeg van Ruud van der Rijt het iedere wedstrijd op kunnen brengen om met dezelfde discipline te spelen als tegen ZSV, dan hoeft het niet te wanhopen. 

Met een verdiende 3-0 overwinning stapte de thuisploeg van het veld. De laatste plaats is nu overgedaan aan Hoensbroek. ZSV is uitgeschakeld voor de eerste periode, waarvoor Geldrop de beste kansen heeft.

Het was de tweede zege van dit seizoen. Uitgerekend op het moment dat ZSV de duimschroeven aandraaide en de thuisploeg in de houdgreep leek te krijgen, sloeg De Valk toe. Met enkele schitterende passeerbewegingen liet Sherry Kindo Kamara in de 61e minuut de Zeilbergse verdediging zijn hakken zien en schoot hoog bij de verste paal de 1-0 binnen.

De 2-0 was een cadeau van de bezoekers. Tecer Tufan werd in buitenspelpositie de diepte ingestuurd. Na aanvankelijk te aarzelen vlagde de clubgrensrechter van ZSV veel te laat. Tufan wist wel raad met dit buitenkansje, 2-0. Nauwelijks drie minuten later stond het opeens 3-0. De uit Sierra Leone afkomstige – maar tegen Het Valkennest aan wonende – Kindo Kamara gleed de 3-0 binnen. Daarna speelde De Valk zonder problemen de wedstrijd uit.

DE VALK: Verhoeven; Gulpers, Bruinen, Rijkers, Jansen; Clare, Van de Besselaar, Bombeeck (92. Poos), Tufan (90. Vermeer); Kindo Kamara, Broers (92. Vuvu).

 1. Mierlo-Hout wint periode na spannende stadsderby, eerste zege Helmondia
  DERDE KLASSE C

  Mierlo-Hout wint periode na spannende stadsderby, eerste zege Helmondia

  Oranje Zwart - Mierlo-Hout 1-1. Met dank aan uitstekend keeperswerk van Davidson Janzen hield koploper Mierlo-Hout op bezoek bij stadsgenoot Oranje Zwart stand: 1-1. De blauw-witten grepen daardoor in een heetgebakerde wedstrijd met hard spel en woordenwisselingen de eerste periodetitel. Oranje Zwart viel met man en macht aan en kreeg ook volop kansen. Zo trof Saïd Azarfane in het eerste bedrijf twee keer het aluminium. Maar ook goalie Davidson Janzen hield de bezoekers meermaals op de been. Ook na de thee was het voornamelijk Oranje Zwart dat de lakens uitdeelden, alhoewel de thuisploeg vermoeider en minder slagvaardig oogde. Mierlo-Hout kreeg zodoende aspiraties en kwam dankzij een frommelgoal van Milan van Maaswaal zo'n tien minuten voor tijd op voorsprong. Vrijwel direct daarna trok Jordi van Wetten echter de stand gelijk. Oranje Zwart belaagde in een spannende slotfase volop het doel van Janzen, maar die gaf geen krimp. 
 2. Doelpuntloze topper Someren - Marvilde, EFC klimt naar plek twee
  TWEEDE KLASSE F

  Doelpuntloze topper Someren - Marvilde, EFC klimt naar plek twee

  RPC – FC Eindhoven 5-4. Halverwege was er niets aan de hand voor FC Eindhoven, dat met een 1-3 voorsprong ging rusten na een goede eerste helft. Na de openingstreffer van Michel Leon-Payo verdubbelde aanvoerder Bas de Haas de score met een rake vrije trap. Rick Wijnen deed wat terug voor RPC, waarna Jordi van Meurs voor 1-3 zorgde. In de tweede helft maakte Wijnen snel 2-3, voordat Gino de Wijs van FC Eindhoven rood kreeg na een charge van achter. Langs de lijn ontstond een opstootje en de wedstrijd werd even gestaakt, voordat Emiel van der Steen RPC op gelijke hoogte bracht. Toen Eindhoven-doelman Cas Peters vanwege hands rood kreeg maakte Van der Steen ook de 4-3. De bezoekers kwamen met negen man terug tot 4-4 door een kopbal van Stanley Verbeek. In blessuretijd zorgde Wijnen met zijn derde goal voor 5-4.