Volledig scherm
© FotoMeulenhof/Rene Manders

SPV dodelijk effectief, Olympia Boys toont veerkracht

Vijfde klasse D zuid 2SPV wint met 6-1 van RKDSO. Na elf minuten stond het al 3-0. Olympia Boys wint thuis van VVV'03 met 2-1. SVSH ziet Egchel met de drie punten vertrekken van het sportparkt: 0-2. 

SPV – RKDSO 6-1.
De eerste helft werd er fel gespeeld door beide kanten. SPV maakte daarin alle kansen af, waardoor de ploeg van Marty Heijmans na elf minuten al met 3-0 voor stond. Leon Swinkels, Bram Reijnders en Max van Duursen waren de doelpuntenmakers. Swinkels en Reijnders scoorden voor de rust allebei nog een keer voor de 5-0 ruststand. In de tweede helft nam SPV wat gas terug. Van Duursen scoorde de 6-0 nog en de slotfase deed RKDSO wat terug: 6-1.

Olympia Boys – VVV’03 2-1.
Olympia Boys begon slap op eigen veld tegen VVV’03. Daarom kwam de ploeg van trainer Maikel van de Rijt al snel met 0-1 achter door een snelle counter. Nog voor rust draaide de thuisploeg de stand om. De gelijkmaker was een prachtige vrije trap van Merijn van Bussel. Vlak daarna kwam de 2-1 op naam van Rick Gooren. Na de rust ging VVV’03 wat opportunistischer spelen. Dat was een fase waarin doelman Joost van Pol Olympia Boys op de been hield. Tegen het einde van de wedstrijd kreeg de thuisploeg nog kansen om de wedstrijd te beslissen, maar het bleef 2-1.

SVSH – Egchel 0-2.
SVSH verzuimde de kansen in de eerste helft af te maken en dat zorgde er uiteindelijk voor dat Egchel met de drie punten naar huis kon. Na tien minuten kregen de bezoekers nog een klap te verwerken. De keeper moest het veld verlaten met een op het eerste oog zware blessure. SVSH kwam in die eerste helft dicht bij een doelpunt, maar de kansen stranden op de lat en werden van de lijn gehaald. In de tweede helft. Na de rust legden Egchel de basis voor de overwinning. Binnen een kwartier scoorden de bezoekers twee keer, eindstand: 0-2.